Aantal zorgcliënten TCC nog steeds onduidelijk

ALMERE
De inspectie voor de gezondheidszorg kan nog steeds niet zeggen aan hoeveel clienten TCC de afgelopen maanden zorg heeft verleend. De inspectie sprak vorige week in een rapport over tenminste zes cliënten. Zij zijn voor zover kan worden nagegaan tijdig bij andere zorgaanbieders ondergebracht.

Volgens de inspectie staat bestuurder John Woudenberg van TCC niet geregistreerd als verpleegkundige, maar voerde hij wel risicovolle behandelingen uit als injecteren, blaasspoelen en het geven van een klysma.

Brancheorganisaties voor de zorg Actiz en BTN lieten maandag weten dat TCC niet bij hen is aangesloten. Volgens hen is dat niet verplicht, maar kiest 95 procent van de zorgaanbieders wel voor een lidmaatschap, omdat gemeenten en andere opdrachtgevers vaak kijken of bedrijven bij een brancheorganisatie zijn aangesloten. Om lid te worden moet een zorgverlener namelijk voldoen aan bepaalde voorwaarden en kwaliteitseisen.

reacties (3)

 • anoniem

   

  Dit is een herhaling van 2007/2008 hij is iedereen te slim af. Wedden dat hij elders weer opnieuw gaat beginnen. Vlg het bevel van de inspectie mag hij een week geen zorgverlenen wat gebeurd er na deze week, het is bedacht stil rond TCC. Ben van mening dat dit alles niet had hoeven gebeuren als destijds ex-werknemers serieus werden genomen door de IGZ.

  reageer
 • Anoniem

   

  Ik ben ook een cliënt van hem, sinds TCC Zorg niet meer zijn bestaan mag voorzetten, is het doodstil...hoor niks meer van hem, neemt regelmatig de telefoon niet meer op, ook op de mail geeft die geen antwoord meer. Als hij de cliënten van de inspectie moet overdragen moet die snel zijn... maar dat zal die niet gaan doen..want ik heb niets van hem vernomen dus weet ik totaal niet waar ik aan toe ben. Ik ben weer helemaal terug bij af....tevens het vertrouwen in de mensen is voor mij ernstig beschadigd. John Woudenberg maakt met zijn mooie woorden mensen gelukkig, maar achteraf maakt die mensen die verdrietig. Ik hoop dat de inspectie snel achter de dossiers aan gaat en dat de cliënten snel zeer goede zorg krijgen. en dat hoop ik voor mezelf ook

  reageer
 • Ron

   

  6 mensen. Pff.

  reageer
 • mark

   

  1 van de 6 zal maar net een familielid zijn waarbij het dan fout gaat of die is benadeeld door TCC. denk ja je dan niet blij bent. 1 is al teveel.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert