'Ervaar het OV' niet in Almere en Lelystad

FLEVOLAND
De steden Almere en Lelystad doen niet mee aan de actie 'Ervaar het OV'. Dat is een project waarbij reizigers op een goedkope manier kennis kunnen maken met het openbaar vervoer in de regio.

Met de actie krijgt een reiziger het tweede kaartje gratis voor een medereiziger. Bus- en treinverbindingen in Flevoland, Gelderland en Overijssel doen mee aan het project, met uitzondering van de NS.

Bij eerdere edities van 'Ervaar het OV' deed Almere ook al niet mee. In 2011 leidde dat tot vragen van de PvdA in de Almeerse gemeenteraad.

De routes die wel meedoen staan hier.

reacties (5)

 • Pzaal

   

  Het ov in Amsterdam is veel goedkoper dan in Almere. Die tarieven hier zijn belachelijk.

  reageer
 • Dnz.

   

  @Frits: is het OV in Almere veel duurder dan in een vergelijkbare stad? Wie zijn volgens jou dan "de zakkenvullers"op het stadhuis? Ik ben zo benieuwd hoe jij maandelijks je zak vult... wat een verbitterdheid...

  reageer
 • Job

   

  Hoe komt u aan die wijsheid? Ik lees nergens dat er meer bussen of treinen ingezet worden vanwege de actie. Dan zou het extra geld kosten.

  reageer
 • frits

   

  tuurlijk doet almere niet mee ze blijven hier gewoon de reiziger uit knijpen met dure tarieven . mede mogelijk gemaakt door de gemeente almere, want deze gemeente bepaald hier het tarief .hoe achterlijk is het dat een los kaartje 3 euro moet kosten wat een half uur geldig is . komt door de zakkenvullers op het stadhuis

  reageer
 • frits

   

  Is natuurlijk ook een rare actie. Gratis openbaar vervoer bestaat niet. Als reizigers gratis mee mogen, moet een andere reiziger (of de overheid) extra betalen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert