2014: Negen dodelijke verkeersongelukken

FLEVOLAND
In het verkeer in Flevoland zijn dit jaar negen mensen om het leven gekomen. De meeste dodelijke ongelukken gebeurden in de Noordoostpolder, daar verloren vier mensen het leven bij een verkeersongeval.

Mogelijk dat het aantal slachtoffers nog stijgt als het Centraal Bureau voor de Statistiek in april met de definitieve cijfers komt. Daarin worden ook slachtoffers meegeteld die, in de maand na het ongeluk, zijn overleden aan de gevolgen van de botsing.

Overzicht dodelijke ongelukken 2014
Op 3 januari botst een 35-jarige man uit Wolvega 's nachts op een rij bomen langs de Kuinderweg bij Luttelgeest.

Een 26-jarige automobilist uit Creil raakt op 11 januari van de weg. Hij overleeft het ongeluk op de Noorderringweg bij Creil niet, twee andere inzittenden raken gewond.

Een vrachtwagenchauffeur uit Loppersum overlijdt op 10 maart na een botsing met een rijdende afzetting op de A6 tussen Lelystad-Noord en de Ketelbrug.

Op 23 maart rijdt een automobilist onder invloed een 85-jarige vrouw aan op de Espelerlaan in Emmeloord, waarna ze overlijdt. De bestuurder is veroordeeld tot 240 uur taakstraf.

Een 60-jarige man uit Soest overleeft een ongeluk op de Vogelweg bij Zeewolde niet. Op 31 maart verliest hij de macht over het stuur van zijn Porsche en botst hij op een rij bomen.

Op 7 april verliest een 18-jarige Emmeloorder de macht over het stuur. Hij botst tegen bomen op de Uiterdijkenweg in Marknesse en de auto brandt volledig uit.

Een Almeerder van 41 verongelukt op 10 april op de A6 bij Almere. Hij wordt aangereden als hij een waarschuwingslicht op de snelweg wil plaatsen.

Een Almeerse motorrijder van 26 ramt op 3 september de vangrail op de Spoordreef. Hij overlijdt in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Op 3 november wordt een 67-jarige fietser aangereden op Het Som in Zeewolde, De vrouw overlijdt enkele dagen later aan haar verwondingen.


reacties (1)

  • jk

     

    vervelend lijstje... en de nop is naar verhouding wel erg goed vertegenwoordigd...

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert