315 kilo aan nitraatbommen in beslag genomen

ALMERE
De politie heeft dinsdag een man aangehouden in de Kruidenwijk in Almere die in het bezit was van illegaal vuurwerk. Agenten zagen de man op straat nitraatbommen afsteken.

In de woning van de man aan de Korianderweg vond de politie nog eens 315 kilo illegaal vuurwerk.

De verdachte is naar het politiebureau gebracht. Het vuurwerk is in beslag genomen.

Foto: @wijkagent_Slomp

reacties (14)

 • Rob

   

  Alleen al doordat er van dit soort mafkezen rondlopen moet vuurwerk door particulieren bij de wet verboden worden, we lezen het het ieder jaar weer maar het is wachten tot dat het een keer totaal uit de hand loopt. We zijn de vuurwerkramp in Enschede met z'n allen zeker alweer vergeten ook Den Haag blijkbaar.

  reageer
 • seller

   

  Vuurwerk prima, mooi siervuurwerk nog beter. maar dit soort malloten die 300+kg in hun woning/berging opslaan. Zijn compleet de weg kwijt. En het delen van het agent is een top actie, zo kun je zien dat ze niet de kinderen pakken die een voor 18:00 een rotje afsteken, maar juist dit soort mafkezen.

  reageer
 • Almere

   

  Wat een kansloze reactie. Totdat deze malloot zo'n bom bij jou gooit. Wijkagent heeft het top gedaan. Aanpakken dat zware vuurwerk. Ze moeten alleen nog maar siervuurwerk toestaan!

  reageer
 • Ad

   

  Helemaal gelijk, in Duitsland ligt het gewoon in de supermarkt, en als je het meeneemt naar Nederland is het in eens illegaal

  reageer
 • Illegaal vuurwerk bestaat alleen in Nederland met zijn AFWIJKENDE regelgeving. In de meeste andere Europesche landen is het gewoon LEGAAL vuurwerk. Het wordt gemaakt volgens de Europesche veilgheids normen. Voor de rest van jouw opmerking, vreselijk hoog onderbuik gebral.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dnz

   

  Terrorisme? Nope: zit geen politiek of religieus doel achter. Stel je eens voor dat mensen die worden aangehouden voor het bezit/afsteken van illegaal vuurwerk voor de wet gelijk werden gesteld met terrorisme. Dat zou hetzelfde zijn als iemand die een liedje illegaal downloadt gelijktrekken met die jongens die Sony plat dreigden te leggen of Nintendo daadwerkelijk hackten. Lol volledig andere order.

  reageer
 • Jan

   

  Inderdaad, gewoon spelen met levens! Overal lopen groepen jongeren rond, smijten vuurwerk in het rond, en helaas gewoon veel te veel om op de bon te slingeren. Misschien voortaan vuurwerk alleen afhalen einde middag oudejaarsdag? En zware straffen voor illegaal vuurwerk wat in feite gewoon echte bommen zijn. Ook een vorm van terrorisme?

  reageer
 • Wilma

   

  Alle hulde voor de wijkagent!!!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ach ja, zo'n gezellige Vaderlandsche traditie hè

  reageer
 • Htje

   

  Wat dom zeg, dit zijn de mensen die het verpesten voor de vuurwerkliefhebber. Hou deze personen met 0&A in de cel. Dat hij niet na dacht zegt, je huis ligt vol vuurwerk en dan ga je ook nog buiten de vastgestelde tijden afsteken. Dat is vragen om een huisbezoek aan justitie.

  reageer
 • Hans B

   

  Man, man, man, hoe dom kun je zijn? Als je in die handel zit moet je uitstralen vel tegen vuurwerk te zijn en het zelfs niet aanraken met oud- en nieuw. Alleen maar genieten om 00:00 uur als je het geld zit te tellen en je waar de lucht in ziet gaan.

  reageer
 • A.

   

  Ik hoop dat deze man oud en nieuw achter tralies mag doorbrengen. Dan maakt hij het feestje dit jaar helemaal niet mee.

  reageer
 • Dnz

   

  Privacy is toch niet geschonden? Als vuurwerkliefhebber vind ik dat dit de jongens zijn die het voor mij verpesten...

  reageer
 • Vreemd?

   

  Heeft een politieagent geen eed afgelegd dat hij niet zomaar dingen in de openbaarheid mag brengen? Schiet deze wijkagent niet een beetje door in zijn gedrag?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert