Jorritsma pleit voor meer saamhorigheid

ALMERE
In haar laatste nieuwjaarstoespraak als burgemeester van Almere heeft Annemarie Jorritsma vrijdagavond gepleit voor meer saamhorigheid onder de Almeerders. Er moet tussen de inwoners meer binding ontstaan.

Jorritsma vindt dat Almere op de goede weg is en zich heeft ontwikkeld tot een volwaardige stad. Maar zij heeft het gevoel dat de binding tussen de inwoners nog te kort schiet. In sommige buurten is er eensgezindheid, maar op veel plaatsen leven de Almeerders langs elkaar heen. Ze heeft daar begrip voor omdat veel Almeerders van buiten komen, maar denkt dat de inwoners uiteindelijk toch zullen realiseren dat zij elkaar nodig hebben.

Jorritsma haalde uit naar inwoners en buitenstaanders die zich op sociale media negatief over Almere uitlaten. Zij heeft weinig respect voor mensen die alleen maar kritiek uiten en zelf niets doen. Zij nodigde hen uit actief te worden en desnoods de gemeenteraad in te gaan.

reacties (33)

 • Hans

   

  Wat erg als je zo negatief in het leven staat, verbeter de wereld en begin bij jezelf zou ik zeggen...

  reageer
 • Ton

   

  Ik zou zeggen kijk naar de zaken die wel leuk en positief zijn, uw energie steken in negatieve zaken werkt deprimerend, zuigt u leeg en lost niets op. Uiteraard mag iemand kritisch zijn maar dat is heel iets anders als negatief. Almere is een fijne stad om te wonen en als het iemand niet bevalt, er is voldoende ruimte buiten Almere. Fijne zondag iedereen.

  reageer
 • Job

   

  Tja, ooit iemand tegengekomen die in zijn/haar leven alles, maar dan ook echt alles, goed gedaan heeft?! Klaarblijkelijk zijn de roeptoeteraars van de PVV het helemaal. Een ambtstermijn proberen dan maar zou ik zeggen.

  reageer
 • Rick

   

  Nee dat hoeft ook niet Job, maar dit heeft ook niks gebracht. Of heb jij soms een hele aparte bril op en je hoofd in het zand, net als Jorritsma??

  reageer
 • Peter

   

  Oh mijn God alsjeblieft niet. Je hebt er aan twee lang niet genoeg want ze vertrekken bij bosjes of zijn totaal incapabel.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Ééntje maar?

  reageer
 • Nora

   

  Ik ben ook niet weg van de burgermeester, ze doet alles af als of er niets gebeurt in Almere,maar dat is niet zo.

  reageer
 • Job

   

  De volgende burgemeester dan dus maar van PVV huize? En gelijk een achter de hand houden?!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zo te zien heeft Jorristma haar doel bereikt: hieronder scheldt en tiert de bevolking van Almere in grote saamhorigheid.

  reageer
 • Flevofan

   

  Hiermee laat je dus zien dat je dezelfde arrogantie hebt als Jorritsma

  reageer
 • lexie

   

  Hahahaahet kan in Almere waar niets maar dan ook echt niets positiefs over de vertellen is behoudens dat de het zijn maar icdidentjes wegkijkende burgermeester vertrekt komt het mischien toch nog goed met als grootste partij een Pvv burgervader

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik wilde je van een waardige repliek voorzien, tot je over de PVV fractie begon. Wanneer je die partij serieus neemt, kan ik de rest van je betoog helaas ook niet meer serieus nemen.

  reageer
 • Freek_B

   

  Jorritsma laat weer eens, met haar minachting voor inwoners met kritiek, zien dat ze wederom NIET de burgemeester is van ALLE inwoners van Almere. Jorritsma wil enkel volgzame burgers die haar naar de mond praten, en vooral met ontzag opkijken tegen haar. Een echte eerste burger van een stad zou zich de kritiek aanhoren en zich afvragen waarom deze er is. En er zo vaak is.. Freule van Waterpomp tot Bijbaan heeft geen respect voor kritische burgers die enkel klagen en volgens haar zelf niks doen! Zou dat misschien komen omdat die zo door de gemeente geroemde "burgerparticipatie" een complete farce is gebleken. Burgers in Almere zijn door schade en schande wijs geworden om zich keer op keer uit de naad te werken om mee te denken, als de gemeente toch stelselmatig zijn eigen zin doordrijft. Aanleg Steigerdreef, Sportpark Buitenhout, revitalisatie de Wierden, herverkaveling Spittershoek, voorkeursrecht Weerwaterzone ivm Floriade, etc.. De lijst is zowat oneindig! Bovendien is er al een groep in de gemeenteraad van burgers die behoorlijk kritisch zijn en de burgemeester wekelijks van tegengas voorzien. De PVV fractie. Maar gezien de warmte en respect die de burgemeester altijd uitstraalt naar de PVV kan ik me niet voorstellen dat Jorritsma een pleidooi heeft gehouden om er nog meer in de gemeenteraad te krijgen..

  reageer
 • Serge

   

  Tsja Sander, je kunt wel typen als een razende, je wekt echter de indruk dat je niet helemaal begrijpt wat Tsja bedoelt.

  reageer
 • Willem

   

  Sander; zal ik je dan maar even vertellen dat tja dit sarcastisch bedoelde?

  reageer
 • Sander

   

  Dat is een feitelijk foutieve opmerking. Almere heeft veel criminaliteit, en veruit het meeste van Flevoland. Als je kijkt op landelijk niveau is het nog erger, de stad stond vrij hoog in de top 10 crimineelste steden. Verder zijn de argumenten ook niet veel soeps. Het kasteel is nooit afgemaakt, een internationale school is niet veel bijzonders, een winstgevende sporthal evenmin om dan nog maar niet te spreken over de Floriade waarvan zijn nut voor de stad nog moet blijken. Het is ook een beetje vreemd, de stad zit al jaren tegen faillissement aan en toch blijven ze doorgaan met het dure floriadeproject, mismanagement eerste klas. Als je het hebt over positieve aspecten van de stad almere moet je toch eerder kijken naar het internationale imago in specifieke aspecten van de architectuur en stedenbouw (niet altijd positief, maar positiever dan een kasteel dat nooit is afgemaakt. überhaupt, een nieuwbouwkasteel, wie komt nou weer op dat onlogische idee?) Ook is het zeker positief te noemen dat Almere zijn functie heeft kunnen volbrengen, in een tijd van woningnood veel mensen onderdak voor een geschikte prijs bieden, dat is en was de kracht van almere. De rest daaromheen komt geleidelijk, zolang de gemeente niet tracht alles in één keer te willen doen. Bij die instelling zie je namelijk dat alles nét niet lukt, helaas. Lelystad heeft in het verleden in dezelfde situatie gezeten. Zodra de stad zich specialiseert op bepaalde terreinen komt het goed (in plaats van alles te willen zoals bijvoorbeeld een Amsterdam. En laat me jullie uit de droom helpen, Almere is geen Amsterdam) Kortom positiviteit is zeker op zijn plaats, maar de leugen dat Almere veilig zou zijn niet. Zonder realisme komt Almere er niet.

  reageer
 • Ilse

   

  Persoonlijk ben ik nooit groot voorstander van mevrouw Jorritsma geweest, maar in deze heeft ze wel gelijk. Er wordt zo ontzettend veel gezeurd en gezeverd over alles en nog wat. Terwijl er meer dan genoeg mogelijkheden zijn om er zelf iets aan te doen. Zoals ze zegt, neem dan deel aan de gemeenteraad. Niet zo moeilijk hoor, kan ik je vertellen. In Dronten is het Frank Patat gelukkig niet gelukt om in de raad te komen, maar het gaf wel aan hoe gemakkelijk het kan zijn. Als zelfs hij het voor elkaar krijgt om serieus op de kieslijst te komen, dan kan iedere hans worst dit. En als je dan ook nog een klein beetje beter weet wat er leeft in je gemeente en hoe het wel en niet geregeld zou moeten worden (en dat weten al die klagers blijkbaar) dan blijkt ineens dat het niet zo ingewikkeld is om mee te gaan praten over alles waar zo tegen aan geschopt wordt.

  reageer
 • Barbara

   

  Dat hele toespraken gedoe is uit de oude tijd, het is alsof je tegen dombo's staat te praten. Oor in, oor uit. Ongeveer hetzelfde als wanneer je je voor en nieuw jaar voorneemt te gaan lijnen, te gaan sporten, te gaan ditten of datten, op 1 januari. Het gros is dat na een week weer kwijt... Bovendien hebben mensen hebben zelf een geweten en weten best wanneer ze daar iets van belang over willen ventileren, al dan niet via social media. En of het in andere steden soms anders gaat? Nee zeker niet. Om saamhorigheid aan te kweken, als je dat van nature al niet in je hebt, moet je een open oor hebben, en je ogen niet in de broekzak steken als er rondom wat te zien valt.

  reageer
 • frits

   

  Jorritsma heeft geen respect voor mensen die zich negatief uit laten over almere deze burgemeester heeft zelf ook geen respect voor haar inwoners als het gaat om inbraken straat roven want dat doet ze af als incidentjes . maar de vlag gaat uit als ze weg is hier als burgemeester ,het enige wat ze doet is weg kijken in deze gemeente en daar hebben heel veel inwoners niks mee

  reageer
 • Elzelina

   

  Woon sinds 1991 met veel plezier in Almere. Hebben net ons 4 de huis betrokken. Zou niet meer weg willen uit Almere. Maar je moet er wel wat van maken met elkaar, als iedereen in zijn eigen straat begint krijg je vanzelf een domino effect. En dat moeten we hebben

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Briljante reactie :-)

  reageer
 • Peter Aggenbach

   

  Interessant interview. Ik voel mij aangesproken. Natuurlijk ben ik negatief over Almere. Van zo'n beetje de meest betrokken Almeerder ben ik veranderd, via kritische burger, in ordinaire sarcast. Na zeven jaren (1996-2003) constructief praten met de gemeente - helaas zonder enig resultaat - heb ik dat maar opgegeven. Als men mij nu nog wil spreken dan kom ik alleen naar het stadhuis om mijn goede naam en eer gezuiverd te krijgen. Mijn bijdragen zijn altijd onder eigen naam en toenaam (op AlmereDichtbij moet ik wel onder pseudoniem schrijven, want ik ben daar op IP geblokt, blijkbaar hebben zij daar belang bij) maar ik heb de gemeente Almere hier nooit gehad om eens met mij te praten. Wethouder Mulder wilde bij zijn aantreden mijn probleem twee jaar geleden wel bij de horens pakken, maar nooit meer iets vernomen. Het hele bestuur (b en w) van de stad blokt mij waar mogelijk en zo begin je ook geen discussie hè. Tja, ik wilde wel in de gemeenteraad, maar omdat ik jaren geleden eens stukje over de stoep heb gereden, heeft het politiekorps van Jorritsma, mij een strafblad bezorgd tot aan 2023.

  reageer
 • tja

   

  Almere is top, schaatsbaan, rijdend podium, Internationale school, weinig criminaliteit, kasteel, winstgevende topsporthal, luchtig winkelcentrum en straks ook nog de floriade!

  reageer
 • Sas

   

  Misschien als u vertrekt.......

  reageer
 • Job

   

  Dan is er veel ruimte over voor mensen die wel graag meewerken aan de opbouw van Almere.

  reageer
 • Sander

   

  Ik woon niet meer in Almere maar heb er helaas nog wel regelmatig mee te maken. Maar leuk dat jij denkt te weten waar ik woon.

  reageer
 • Serge

   

  Ikke heb gelijk W. een goed idee! En als iedereen die vertrekt een kleine gift geeft aan de voedselbank of de ouderenzorg wordt 2015 fantastisch!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als alle mopperaars vertrekken blijft er volgens mij niet veel over.

  reageer
 • ikke

   

  Als iedereen die Almere niet fijn vindt nou gewoon opdondert naar waar het zo veel leuker is, daar zou Almere enorm van opknappen.

  reageer
 • Serge

   

  Twordt echt tijd dat je ergens anders gaat wonen Sander. Je zit jezelf in de weg, en geeft de schuld aan Almere. Daar zul na verhuizing naar je hof van Eden achterkomen.

  reageer
 • nnn

   

  mee eens

  reageer
 • Sander

   

  Beste Serge, negatief geklets hoort -of iemand dat nou wil of niet- bij de functie als burgemeester van Almere. Er is immers niet al te veel positiefs te vertellen over Almere, tenzij je het bekijkt vanuit het oogpunt van een crimineel.

  reageer
 • Serge

   

  Goed zo gaat ie goed! Een positief verhaal spreekt meer aan dan al dat negatieve geklets.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert