"Geen radicalen onder moskeegangers"

DRONTEN • Ma 5 januari 2015 | 12:17 • Maandag 5 januari 2015 | 12:17
In de drie Dronter moskeeën loopt geen enkele moslim rond met radicale ideeën of sympathieën voor terreurgroep Islamitische Staat. Dat zegt Ramazan Yazir namens de moskeeën. Yazir reageert hiermee op uitspraken die burgemeester Aat de Jonge op de nieuwjaarsreceptie deed. Hij zei signalen te hebben dat ongeveer tien jongeren openstaan voor het gedachtegoed van IS.

Yazir herkent dat niet en stelt zeker te weten dat onder de 210 gezinnen die de moskeeën bezoeken geen radicalen zijn. Hij is bang dat mensen door de uitspraken van De Jonge anders tegen Dronten aan gaan kijken. De woordvoerder van de moskeeën vermoedt dat het om autochtone jongeren gaat die zich bekeerd hebben tot de islam.

De leiding van de Mimar Sinan Moskee in Biddinghuizen is verrast door de uitlatingen van de burgemeester. Het bestuur kwam in oktober al met een open brief op de Biddinghuizer nieuwssite BHZ-net, waarin de moskee nadrukkelijk afstand neemt van het geweld van IS.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel