"Geen radicalen onder moskeegangers"

DRONTEN
In de drie Dronter moskeeën loopt geen enkele moslim rond met radicale ideeën of sympathieën voor terreurgroep Islamitische Staat. Dat zegt Ramazan Yazir namens de moskeeën. Yazir reageert hiermee op uitspraken die burgemeester Aat de Jonge op de nieuwjaarsreceptie deed. Hij zei signalen te hebben dat ongeveer tien jongeren openstaan voor het gedachtegoed van IS.

Yazir herkent dat niet en stelt zeker te weten dat onder de 210 gezinnen die de moskeeën bezoeken geen radicalen zijn. Hij is bang dat mensen door de uitspraken van De Jonge anders tegen Dronten aan gaan kijken. De woordvoerder van de moskeeën vermoedt dat het om autochtone jongeren gaat die zich bekeerd hebben tot de islam.

De leiding van de Mimar Sinan Moskee in Biddinghuizen is verrast door de uitlatingen van de burgemeester. Het bestuur kwam in oktober al met een open brief op de Biddinghuizer nieuwssite BHZ-net, waarin de moskee nadrukkelijk afstand neemt van het geweld van IS.

reacties (20)

 • Richie

   

  weltrusten daar in dronten.

  reageer
 • Gert

   

  Een begrijpelijke reactie van Ramazan Yazir, gemeenteraadslid van de CDA fractie en tevens voorzitter van de Turkse moskee. Een moskee die openheid uitstraalt en zich laat zien in de Dronter gemeenschap. Het is een plek om als Drontenaar trots op te zijn. Yazir is bovendien een man die al jaren zich ontzettend inzet voor de Dronter gemeenschap. Hij verdient alle ondersteuning en lof daarvoor. Burgermeester De Jonge komt met uitspraken maar staaft ze vooralsnog niet met feiten. Wie roept in de polder moet ook feiten benoemen!! Het geeft geen pas dat een burgermeester (ook een CDA-er) iets roept en vervolgens geen openheid geeft. Terecht dat Yazir zijn zorgen uit. Ik deel die zorgen met hem!

  reageer
 • Jan

   

  Wat een onzinnige opmerking om dit af te schuiven op zogenaamd bekeerde autochtonen. Een gevalletje wegkijken en ontkenning. En dan nog de berichten dat de islamitische gemeenschap zich bedreigd voelt, de omgekeerde wereld, snel weer in de rol van slachtoffer kruipen om zo de negatieve berichtgeving van de laatste maanden over IS en alle sympathisanten in de moslim gemeenschap te doen vergeten? Behoorlijk hypocriet!

  reageer
 • Barbara

   

  Volgens mij kan radicalisering onder allerlei groepen optreden. In principe heeft dat natuurlijk niet specifiek met volgelingen van de Islam te maken. En ook niet alleen onder jongeren.....

  reageer
 • ron

   

  precies, bekend gevalletje van praten over in plaats van praten met. kom eensluidend en eenduidig naar buiten of zeg helder dat de andere partij zich onttrekt van de feiten maar zeg dan waar die feiten zijn te vinden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  Ik krijg hier een rare smaak van in mijn mond.

  reageer
 • jan knol

   

  de heer de Jong zal echt wel weten wat hij zegt jammer van al dit lucht alarm onder anonieme naam.....toch Frank! ik snap dat het je nog steeds steekt maar er was toch een nieuwe uitspraak?...wacht gewoon af.

  reageer
 • Hoi

   

  Zou ik ook zeggen als ik moslim was. Denk dat de burgemeester dit niet zelf heeft verzonnen.

  reageer
 • Poe

   

  Dus we gaan hier iemand geloven die een reden heeft om vooral te zeggen dat er geen radicalisatie is? Maar een burgermeester die informatie van de AIVD krijgt geloven we dan weer niet... Er zijn gewoon jongeren met aanleg voor radicalisering in alle moskeeën in Nederland, zo ook in Dronten.

  reageer
 • John

   

  We gaan de feiten, hoop ik, woensdag lezen in de Flevopost...........

  reageer
 • John

   

  Wie A zegt zal ook B moeten zeggen.... Dus burgemeester kom maar op met de feiten.....

  reageer
 • John

   

  Lekker patatje met......samen met ome Aat......

  reageer
 • makkelijk zat

   

  Ik denk dat meneer de Jonge eens moet bellen met meneer Yazir. Kunnen ze het over die tien jongeren hebben.

  reageer
 • John

   

  Welk spel wordt hier gespeeld.....

  reageer
 • Pietje Bel

   

  Aat heeft 'ergens' wat gehoord en doet wat hij denkt dat goed is,wellicht in de ban van wat grootheidswaanzin. Vandaag is er een landelijk telefoon nummer open gesteld voor ouders die hun kroost inderdaad verdenken van radicalisering. Mijn filosofie is dat meneer de jonge lichtelijk in de war is geraakt met het 'landelijk' gemiddelde. Of het is een charme offensief in de hoop zieltjes te winnen of wellicht de huidige PUINHOOP van ons college te camoufleren Ik persoonlijk krijg er trek in patat van!

  reageer
 • Johan B

   

  Een goede herder kent zijn kudde. En Yazir is geen iman. Geeft verder niet, maar ik denk dat-ie heel goed weet waar hij het over heeft.

  reageer
 • ViKing79

   

  Het is Imam en geen iman. Overigens, waar staat dat dhr Yazir de Imam is? Volgens mij is hij woordvoerder namens de moskeeën. Kan meneer De Jonge misschien aantonen op basis waarvan hij deze informatie heeft en waarom hij dit nieuws nota bene na afloop van een nieuwjaarsbijeenkomst moet mededelen? Eerst feiten op tafel en dan kunnen we pas oordelen!

  reageer
 • Drontense

   

  De burgermeester Aad de Jonge zal dit wel weten lijkt mij anders ga je dit niet openbaar maken.Er zal wel onderzoek geweest lijkt mij.Kan mij wel voorstellen dat dit onrust geeft.En of het wel verstandig was om dit aan iedereen te laten weten.

  reageer
 • Ron

   

  Aat is ver buiten zijn boekje gegaan. Ver.

  reageer
 • johan

   

  Wat knap dat die iman in iedereen zijn hoofd kan kijken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert