Partijen verbaasd over uitreiking Bonifatiusspeld

ALMERE
Politieke partijen in Almere reageren verbaasd dat de Bonifatiusspeld dit jaar is uitgereikt aan directielid Wil Bekkering van de Christelijke Agrarische Hogeschool Vilentum. De PVV gaat schriftelijke vragen stellen over de kwestie.

Bekkering is geen Almeerse. Zij woont in Harderwijk. GroenLinks en de PVV stellen dat de prijs voor een Almeerder is bedoeld. Ook de VVD ging hiervan uit.

Ook twijfelen partijen of Bekkering de onderscheiding heeft verdiend. Zo schrijven de regels voor dat de eer gaat naar iemand die zich belangeloos inzet voor de Almeerse samenleving zonder dat dit voortvloeit uit betaalde werkzaamheden. De PVV en de SP vinden dat de inzet van Bekkering bij haar baan hoort. Leefbaar Almere vindt dit qua belangeloze inzet "op het randje". Lees hier de criteria voor de Bonifatiusspeld.

reacties (6)

 • Ron

   

  Ik kan mij prima vinden in de vragen van de PVV

  reageer
 • Staat niet in de regels dat het een almeerse moet wezen... dat het een onderdeel van dr werk is wel duidelijk... foutje bedankt... maar wees blij dat er iemand in Almere dr werk wel goed doet... dat is toch al een voorsprong op de rest.

  reageer
 • Jos

   

  Waar dit over gaat? Ik heb de indruk dat dit college op allerlei manieren probeert om de Almeerders de Floriade door de strot te duwen. Ze denken dat dit ook helpt.

  reageer
 • ikke

   

  Dat gevoel bekroop mij ook: waar gaaaat dit over? Het is een speldje, okee foutje gemaakt, volgend jaar weer gewoon naar een Almeerder, en nu belangrijkere zaken.

  reageer
 • johan

   

  deze mevrouw wordt gewoon betaald voor haar werk en dat is heel normaal. DUS kan ze de speld NIET krijgen en dat is dus ook heel normaal. Het zou haar erg sieren als ze de speld zou TERUGGEVEN, al kan ze er zelf natuurlijk ook niets aan doen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  Wie bepaalt dan wie de speld krijgt? De raad? B&W? Of ? Aan de andere kant, een speldje. Ik zou mij er niet druk om maken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert