"Samenwerking met gemeente was zeer moeizaam"

ALMERE • Ma 5 januari 2015 | 23:37 • Maandag 5 januari 2015 | 23:37
De gemeente Almere heeft zich bij de omvorming van het Beiersdorf-fabrieksterrein in Buiten tot Creative Campus niet flexibel opgesteld. Was dat wel gebeurd, dan had de voormalige fabriekshal volgens eigenaar Meine Breemhaar één van de visitekaartjes van de stad kunnen worden.

Toen de panden in 2007 leeg kwamen te staan, lag er het bestemmingsplan 'industrie' op. Breemhaar wilde er 'creatieve industrie' vestigen, maar dat was niet wat de gemeente voor ogen had. En dus moest de Creative Campus, anders dan bijvoorbeeld de Westergasfabriek in Amsterdam, het zonder hulp van de gemeente stellen.

Breemhaar denkt wel dat de gemeente in de afgelopen jaren soepeler is geworden in haar houding tegenover afwijkende initiatieven.

Omroep Flevoland besteedt deze week dagelijks aandacht aan de Creative Campus in Almere. Morgen in deel drie meer over die kruisbestuiving tussen de verschillende ondernemers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel