Gemeenteraad stelt vragen over radicalisering in Dronten

DRONTEN
De PvdA en GroenLinks in Dronten gaan vragen stellen aan de burgemeester over radicalisering in de gemeente. Volgens de PvdA is er nog een hoop onduidelijkheid over wat er nu precies aan de hand is in Dronten.

Burgemeester Aat de Jonge liet tijdens de nieuwjaarsreceptie weten dat hij signalen heeft gekregen dat bijna tien jongeren in Dronten sympathie zouden hebben voor terreurgroep Islamitische Staat, IS. Maar de moskeeën en andere organisaties zeggen dat beeld niet te herkennen. Eén van de moskeeën heeft afgelopen jaar wel melding gedaan bij de politie van een bezoeker die zich verdacht gedroeg.

De PvdA wil weten om hoeveel jongeren het nu precies gaat en waar die signalen vandaan komen. GroenLinks wil met name weten waarom de burgemeester ervoor heeft gekozen om deze informatie tijdens een nieuwjaarstoespraak naar buiten te brengen, en of er afstemming is geweest hierover met de moskeeën. De vragen komen donderdagavond aan de orde in een raadscommissie.

reacties (7)

 • H. Elp

   

  Beste Wim, doe ajb een politiek incorrect voorstel waarmee het probleem in een keer opgelost zou zijn. Maar pas op, als het echt werkt heb je zo een politieke partij op je naam, krijg je de meeste stemmers en ben je MP. Ik ben benieuwd.

  reageer
 • Jan

   

  Die stellen vragen om hun achterban te laten zien dat zij niet geloven in de CDA burgemeester zijn informatie. Jammer dat ze maar niet wakker willen wordn, ondanks de feiten van vandaag...

  reageer
 • KC

   

  Hoe zit het in Lelystad?

  reageer
 • Ron

   

  Maar die gaan nu toch juist vragen stellen? De Pvda en GL

  reageer
 • wim

   

  En waarom zou Dronten anders zijn dan de rest van Nederland? Uiteraard komt dit ook in deze gemeente voor, maar groot deel (groen links en pvda) bevolking is liever politiek correct en steekt de kop weer in het zand. Denk even aan wat er nu weer in Parijs is gebeurd.......

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • John

   

  Dat wordt zweten..... Waarom zo iets melden na een receptie..... Welk spel,speelt ome Aat hier......

  reageer
 • Ron

   

  Ja hoe gaat hij zich hier uitpraten? Live te volgen hoop ik?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert