Burgemeester stuurt brief en illustratie naar Parijs

NOORDOOSTPOLDER
Burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder stuurt een brief en een illustratie naar het gemeentebestuur van Parijs.

In de brief spreekt de burgemeester zijn verbijstering en ontzetting uit over de aanslag op het satirische blad Charlie Hebdo waarbij 12 mensen om het leven kwamen. De brief wordt in het Frans verstuurd.

Van der Werff stuurt ook een illustratie mee die speciaal is gemaakt door illustratie Dennis de Vogel uit Emmeloord. De illustratie hangt donderdagavond in het gemeentehuis dat is opengesteld voor inwoners die er behoefte aan hebben over de aanslag te praten. Ook kunnen ze de illustratie ondertekenen.

reacties (8)

 • Gerrit

   

  Tjee wat een poeha... Kosten van een postzegel. Denk je nu echt dat je betweterige toontje de wereld beter helpt? Solidariteit tonen begint bij jezelf en je directe omgeving, zoals je gemeente. Dus goed gedaan gemeente!

  reageer
 • Pieter

   

  Helemaal eens dat het verschrikkelijk is wat er in Parijs gebeurd is. Hopelijk kunnen we zulke daden in de toekomst voorkomen. Goed dat de burgemeester van Dronten aandacht heeft gegeven aan het tegen gaan van IS gangers. Om dit tegen te gaan is een uitdaging voor lokaal bestuur. En ook politie en GGZ. Wat totaal niet helpt is een brief naar Parijs sturen, de burgemeester en gemeentelijk apparaat gaat kosten maken voor niks. Als elke kleine gemeente in Europa een brief gaat sturen, komen ze volgende week om in de post. Om medeleven te betuigen is goed, in zulke gevallen hoort de premier of de koning dit te doen. Lokaal bestuur moet zich niet elke keer met rampen in de wereld gaan bemoeien, daar hebben we de landelijke politiek voor.

  reageer
 • Poe

   

  Gaaf initiatief!

  reageer
 • Tja

   

  He.. Joh.. Moet dat nou zo? Is er nog niet genoeg negativiteit op het moment? Goed initiatief vind ik, niks op tegen

  reageer
 • MKM

   

  In het Nederlandstalige bericht wordt volgens mij aangegeven dat de brief in het Frans wordt verstuurd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Het is niet goed of het deugt niet, hè?

  reageer
 • willeMstad

   

  Ze hebben daar wel mer aan hun hoofd dan aan een nota bene Nederlandstalige brief van een hun totaal onbekende gemeente aandacht te schenken. Dat een Europese hoofdstad dat doet, oké, maar stop met tijd en papier te verspillen enkel om ook aandacht in de media te krijgen.

  reageer
 • Visgraat

   

  Prima brief met mooie cartoon, bedankt!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert