Geen Partij voor de Dieren bij waterschapsverkiezingen

FLEVOLAND
De Partij voor de Dieren doet op 18 maart in Flevoland niet mee aan de Waterschapsverkiezingen. Volgens de partij hebben zich bij de Flevolandse afdeling niet genoeg gekwalificeerde kandidaten gemeld.

De Partij voor de Dieren heeft momenteel één zetel in het Algemeen Bestuur van Waterschap Zuiderzeeland. Deze wordt bezet door Elt van Otterloo. Ze nam de zetel twee jaar geleden over van Janet de Jong, die naar een andere provincie verhuisde.

Van Otterloo adviseert mensen die de vorige keer op de Partij voor de Dieren hebben gestemd, ditmaal een keuze te maken voor een andere partij die het woord 'natuur' in de naam heeft.

reacties (4)

 • frits

   

  Mee eens. Net wordt tijd voor een sterkere vertegenwoordiging van inwoners. De vaste zetels voor boerenorganisaties moeten ook afgeschaft worden. Jammer dat de PvdD niet mee doet. In het waterschap kan zo'n partij veel betekenen.

  reageer
 • Piet

   

  Een terechte analyse en dus alle reden om van het stemrecht gebruik te maken. Stad- en dorpsbewoners brengen het grootste deel van de begroting van het waterschap op en boeren profiteren vooral. Jammer dat de Partij voor de Dieren stopt. Dat doet afbreuk aan de diversiteit van het bestuur.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Precies! Is Flevoland alleen een boerenland? nee toch?

  reageer
 • HM

   

  Alhoewel er maar weinig mensen gaan stemmen bij deze verkiezingen is het wel degelijk belangrijk. De landbouwers zijn altijd sterk vertegenwoordigd en goed georganiseerd. Omdat het de meeste burgers niets interesseert, zijn de landbouwers oververtegenwoordigd. Resultaat is dat de lasten voor boeren niet of nauwelijks stijgen en die voor gewone burgers wel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert