Bedelverbod in centrum Almere Stad

ALMERE
Het wordt verboden om in het centrum van Almere Stad te bedelen. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten.

Tijdens de laatste Veiligheidstour is gebleken dat veel Almeerders overlast van het bedelen ervaren. Ook het collecteren, de verkoop van spullen op straat en het uitdelen van proefmonsters wordt ervaren als overlast. In de Stationsstraat en op het Stationsplein wordt voor deze activiteiten voortaan een maximaal aantal vergunningen verleend.

Naast het bedelverbod zullen organisaties als het Leger des Heils en Kwintes proberen bedelen te voorkomen. Hulpverleningsinstanties, politie en gemeente zullen regelmatig met elkaar afstemmen hoe ze overlast door verslaafden en zwervers tegen kunnen gaan.

reacties (12)

 • Bert

   

  Kom op mensen, we zijn een grote stad. Er wordt een beetje gebedeld. What's new.

  reageer
 • ik

   

  had ik daar van de week inderdaad ook, werd zelfs aangesproken met ..Hallo Prinses.. toen hij doorkreeg dat die vooruit gerende kleuter bij mij hoorde was ik snel van dit gastje af. heb mijn kind bedankt voor haar goede timing om mij te redden, lol!

  reageer
 • Ikke

   

  Ik vind het erg irritant dat er gebedeld word om geld, er loopt een lange jongen in stad, loopt raar met z'n armen te zwaaien als hij loopt, hij heeft een eigen woning in het winkel centrum. Het geld wat hij wel krijgt, daar haalt hij drugs of andere troep van. Zijn ouders wonen zelf in Muziekwijk. Hij klampt iedereen aan. Niet fijn. Er loopt een zwerfster, die willen we helpen, dat wil ze niet, ze wil niet geholpen worden. Er zijn genoeg mensen die op straat/of bij het Leger des Heils, lopen. Maar soms hebben mensen wel geld, maar willen gewoon zo leven. Dat heb ik laats vernomen.

  reageer
 • Kees

   

  Er zijn tal van (goede) voorzieningen die we met zijn allen via belastinggeld en eventueel subsidies betalen. Dat is heel goed. Zelfs zwervers kunnen in Nederland een uitkering krijgen waar ze bijvoorbeeld de nachtopvang van kunnen betalen. Bedelen is gewoon niet nodig in Nederland. Behalve misschien om in je verslaving (alcohol of andere drugs) te kunnen voorzien.

  reageer
 • burger

   

  in Dronten is bedelen volgens de APV allang verboden

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ikbenik

   

  Last van bedelaars..... De vraag is waarom men hier last van ervaart. Als ik in de stad loop en ze vragen me wat geld, dan krijgen ze dat als ik kleingeld heb. Als ik niets bij me heb dan zeg ik dat en doen ze verder niet moeilijk. Jammer dat we er niet bij stil staan dat sommige mensen onbedoeld on deze situatie terecht zijn gekomen. Het had ons ook kunnen overkomen. Jammer dat we deze mense als vervelend ervaren, terwijl de meeste alleen maar proberen te overleven. Waarom niet een handje uitsteken, dan zul je het ook niet als last ervaren. Uitzondering daar gelaten.

  reageer
 • Herman..

   

  Die mensen met die clipboards staan ook regelmatig bij station alm-buiten en spreken alleen maar alleen lopende dames aan. Heel vreemd, kennelijk de doelgroep.

  reageer
 • Nico

   

  Mag blijkbaar niet gezegd worden; op het Stationsplein wordt dealen gedoogd. Hierdoor ontstaat overlast van junks/zwervers/dealers. Valt hier niets aan te doen?

  reageer
 • Adriana

   

  Soms wordt je wel meerdere malen aangesproken door verkopers en die lopen gewoon met je mee zodat ze hun verhaal kunnen doen ook al heb je al nee gezegd. Snap niet dat ze dit zomaar mogen doen. De zwervers vind ik soms ook wel erg intimideert. Heel goed dat daar wat aan gedaan wordt.

  reageer
 • Astrid

   

  Ik vind die types met die blauwe clipbordjes bloedirritant. Ze staan voornamelijk bij de oversteekplaats van de busbaan tussen de 2 passages in. Ze vragen of je mee wilt doen aan een smaaktest en al die onzin. Ga toch weg! Heb je net de ene weten te ontwijken word je aan de overkant opgewacht door een collega van ze.

  reageer
 • ik

   

  hm... vind de proefmonsters anders wel gewoon leuk of lekker! ;-) De rest inderdaad wel irritant.

  reageer
 • Meerisminder

   

  Goed bezig gemeente!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert