'Lege kantoorpanden moeten beter benut worden'

ALMERE
Lege kantoorpanden in Almere moeten sneller een andere bestemming krijgen dan tot nu toe het geval is. Alleen dan kan op korte termijn iets gedaan worden aan de groeiende leegstand. Dat vindt Wico Geldof van makelaarsbureau DTZ Zadelhoff. Dat bedrijf komt elk jaar met een overzicht van de leegstand in de kantorenmarkt.

Uit de cijfers die vorige week bekend werden, blijkt dat in Almere het afgelopen jaar weer meer kantoorruimte leeg is komen te staan. Volgens DTZ groeide de leegstand in 2014 van 23 naar 29 procent. Almere bezet daarmee de vierde plek in Nederland.

Geldof adviseert de gemeente Almere om meer samen op te trekken met eigenaren van kantoorcomplexen, bijvoorbeeld op het gebied van vergunningen.

reacties (8)

 • Raul

   

  Als we het hebben over lotisgiek vastgoed, spreken we dan vooral over opslagplaatsen, loodsen en dergelijke? Zijn de prijzen wat betreft bijvoorbeeld de haven van Zeebrugge en Antwerpen gelijkaardig of is hier een duidelijk verschil merkbaar?Nico.

  reageer
 • rick de k.

   

  ik ben al een tijd op zoek naar een kantoorpand om te bewonen/beheren. "anti-kraak" maar almere heeft ze niet echt beschikbaar. ik zou nl graag goedkoper willen wonen zodat ik geld over hou om weer naar school te kunnen, om betere opleidingen en banen te kunnen krijgen, tevens beoefen ik saxofoon en drums maar dat kan dus niet, want overal heb je buren die overlast krijgen. kantoorpanden zijn hiervoor ideaal, maar ik kom ze niet tegen in omgv almere. heeft iemand misschien een contact adres, of meer informatie over deze panden? bvd & mvg Rikk

  reageer
 • ron

   

  misschien kan Geldof eens uitzoeken wat het echt zou kosten om een groot kantoorpand te verbouwen tot museum. Recent in Wageningen geweest bij museum "Het Depot" Ik weet zeker dat stichting UTOPA graag zou vertellen hoe zij dat hebben gedaan. Het zou perfect passen in het idee van "De Magazijnmeesters" dat zou heel mooi zijn als dat ook in Almere zou komen. heb je meteen een enorme vulling en afname van je leegstaande kantoren. Win Win naar mijn idee.

  reageer
 • peterh

   

  Geen nieuwbouw van kantoorpanden tot dat de leegstaand ver onder het landelijk gemiddelde ligt. Ik denk dat de gemeente door het niet verlenen van bouwvergunningen een belangrijke rol speelt. Het is ook geen visite kaartje voor Almere als de bedrijven terreinen meer op getto's lijken.

  reageer
 • De oude ingenieur

   

  De nieuwbouw van kantoren en op bedrijventerreinen moet gewoon stop gezet worden tot de bezetting overal weer goed is. Dan verkoopt men maar een poos geen grond. De gemeente moet de bedrijventerreinen netjes houden en de verhuurders moeten de panden netjes houden. Beslist geen krakers in de buurt gedogen. Interieur veegschoon, ramen schoon, geen onkruid en gevel vrij van groene aanslag. Anders denkt iedereen beter nieuw te gaan zitten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • hypo cr Hypo Criet

   

  De gemeente is er niet voor de ondernemers. In eigenbelang weten ze altijd bestemmingsplannen te wijzigen.

  reageer
 • 13xx

   

  maar de makelaar is ook niet geheel belangeloos.

  reageer
 • Kantoorgenoot

   

  Gemeenten verdienden fors aan verkoop van grond voor gebouwen. Grond is nu meer waard zonder gebouwen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert