Leger des Heils helpt met bedelverbod

ALMERE
Daklozen op straat aanspreken en begeleiden naar een zinvolle dagbesteding. Op die manier wil het Leger des Heils in Almere bijdragen aan de uitvoering van het nieuwe bedelverbod.

De gemeente heeft dat verbod ingesteld voor het centrum van Almere Stad, omdat veel inwoners het bedelen als overlast ervaren.

Om het bedelen tegen te gaan, is het volgens het Leger des Heils van belang dat daklozen zich op een plek bevinden van waaruit ze zich kunnen ontwikkelen, en dat is niet op straat.

reacties (4)

 • ron

   

  niet elke bedelaar zit stil ; soms zijn ze best actief. (echter in stadshart nog nooit gezien ; wel in andere centra Dat VLA er staat vind ik prima. als je dat als opdringerig ervaart is dat meer je eigen beleving dan realiteit. Laat VLA gewoon toestaan en van mij mag je best aandacht vragen voor het feit dat jullie er staan. Veel mensen zijn in gedachten verdwenen en zien niets. Ik vraag me ook af hoe je je pak koffie thuis geeft aan VLA....... bijzondere reactie dus

  reageer
 • Hans

   

  helemaal mee eens, goed bedoeld van de vrijwilligers, maar irritanter dan een bedelaar waar je omheen kan lopen

  reageer
 • Ook zou het fijn zijn als er door bv de voedselbank rond de feestdagen niet meer geprobeerd wordt in de supermarkten een boodschappen briefje in je hand te drukken met boodschappen erop die je dan maar even moet kopen en inleveren. Je wordt overvallen. Telkens weer! Kom je drie keer achter elkaar steeds maar weer nee moeten zeggen. zo irritant!!! Ik heb niets tegen de voedselbank en andere organisaties, maar ga niet op de bedeltoer door mensen lastig te vallen. Geven doe ik aan diverse organisaties, maar zal nooit op straat of in winkels geven! Ik wil gewoon niet lastig gevallen worden Dus graag ook verbod op andere vormen van bedelen

  reageer
 • ik zie het gebeuren

   

  waarom wordt het basketbalveldje niet schoongeveegd dat is de bron van het kwaad daar mag je vrij drugs verkopen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert