De Joon tijdelijk uit MFA Zuiderzeewijk na incident

LELYSTAD
De gemeente Lelystad heeft Buurtcentrum De Joon voor drie maanden uit de MFA Zuiderzeewijk gezet. Aanleiding is een incident tussen het bestuur en vrijwilligers van De Joon én een medewerker van Welzijn Lelystad in de multifunctionele accommodatie. Dat meldt de gemeente.

De interne regels van de MFA zouden zijn overtreden. Wat er precies is voorgevallen is niet bekend gemaakt. Het buurthuis moest verhuizen omdat het oude onderkomen gesloopt wordt. Bestuur en de vrijwilligers van De Joon zijn niet gelukkig met de nieuwe huisvesting. In het MFA mogen de vrijwilligers bijvoorbeeld geen eigen bardiensten draaien.

Volgens de gemeente was het bestuur na lang praten akkoord met de regels, maar hebben de vrijwilligers zich er niet aan gehouden. De activiteiten van De Joon worden nu drie maanden in een pand aan de Marderhoek in Lelystad gehouden. In de tussenliggende periode moeten de partijen een oplossing weten te vinden voor de problemen.

reacties (8)

 • ikke

   

  er zijn meer dan genoeg mogelijkheden voor mensen om heen te gaan, dus wat is het extra wat de Joon brengt. als daar gen goede reden voor is zeg ik SLUITEN. En zo denk ik ook over de Bever en al die andere verenigingen die onder welzijn vallen. Stichting Welzijn, het zou verboden moeten worden.

  reageer
 • KC

   

  Het Sportbedrijf mag in de Koploper geen kantine runnen, maar Welzijn, terwijl het ook een gemeentelijk onderdeel is, mag dat wel. Niet alleen in andere MFA's, maar ook in de Rietlanden. Geef het weer terug aan de sportverenigingen en de buurtverenigingen.

  reageer
 • sporter

   

  Sport voor Ouderen in MFA is niet mogelijk, ondanks slopen van 2 gymlokalen in de wijk. Moeten nu uitwijken naar andere wijken in Lelystad. Er is geen beleid c.q. coordinatie bij WELzijn.

  reageer
 • arie

   

  Als iets gesubsidieerd wordt en geen functie heeft dan moet je het heel rap opdoeken lijkt mij. Geld kan beter besteed worden dan aan de hobby van een paar.

  reageer
 • Tom

   

  het kan moeilijk verteerbaar zijn dat je lokale barretje, gesubsidieerd en gekoesterd, plotseling een functie dient te hebben als het deels met gemeenschapsgeld gefinancierd wordt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • anno1978

   

  Of het de garde Joon die probeert de scepter te zwaaien maar zijn zin niet krijgt? Of niet tegen veranderingen kan!!!

  reageer
 • KC

   

  Weer welzijn die de scepter zwaait en dan gaat het altijd mis.

  reageer
 • Deb

   

  Nou...dat begint lekker..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert