"2014 slecht windjaar"

FLEVOLAND
Windmolens hebben het afgelopen jaar minder energie opgebracht dan verwacht. Dat zegt energiebedrijf NUON. In september en november kwamen de molens vrijwel stil te staan omdat het niet hard genoeg waaide.

Toch lag de totale energieopbrengst afkomstig uit windmolens in Flevoland in 2014 hoger dan het jaar ervoor. Dat is volledig te danken het Prinses Alexia Windpark bij Zeewolde. Vorig jaar werd dat windpark volledig in gebruik genomen. Daardoor is er flink wat capaciteit bijgekomen.

Het Prinses Alexia Windpark bestaat uit 36 molens met een masthoogte van 98 meter. Het rijtje dat het dichtst bij het Eemmeer staat vangt de meeste wind en scoort het best. De best presterende molen in dit rijtje heeft vorig jaar aan zo'n 2.400 huishoudens stroom geleverd.

reacties (5)

 • Groninger

   

  2014 was ook een slecht aardgasjaar!

  reageer
 • veeboer

   

  jammer, wind maakt de grond droog. en de grote duurde reuzen hebben ook wind nodig om WATT te kunnen verdienen!

  reageer
 • Dnz

   

  1 zwaluw maakt nog geen zomer hoor. Klimaatvoorspellingen zeggen toch echt massaal dat de hoeveelheid wind de komende jaren zullen toenemen.

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Eens temeer blijkt dat deze investeringen met veel subsidie nauwelijks iets opleveren.Naast het feit dat de molens stil staan vanwege windstil weer staan er velen stil voor reparaties.Aangezien ze steeds groter,hoger en talrijker worden, is het uitzicht volledig verziekt.

  reageer
 • yvonne

   

  wij hopen op heel weinig liefs geen dagen met wind ...... antiwindcomite urk

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert