Bewoners willen Villapark Dierenweide tegenhouden

DRONTEN
Bewoners van De Noord in Dronten zijn naar de Raad van State gestapt om de bouw van Villapark Dierenweide tegen te houden. Het villapark bestaat uit 14 appartementen en komt voor een deel in het huidige dierenparkje.

Dat stuit bewoners tegen de borst, want die vinden dat daardoor het groen uit de buurt verdwijnt. Volgens de gemeente Dronten gaat de oppervlakte van het dierenparkje er niet op achteruit. Het deel dat verloren gaat door de bouw, wordt op een andere plek gecompenseerd. Ook wil de gemeente het dierenparkje opknappen met geld dat wordt verdiend door de grondverkoop voor het villapark.

De Raad van State doet over zes weken uitspraak.

http://www.villaparkdierenweide.nl
reacties (7)

 • Hans v veen

   

  Het logo van de gemeente dronten is mooi groen wanneer word dit diep zwart ???

  reageer
 • dierenpark

   

  laat dat stukje nu gewoon zo zijn als het is dit is het oudste stukje van dronten laat dit gewoon zo alles wordt op de kop gezet en bos en groen verdwijnt maak eerst het in wrst af en kijk dan verder plus dat er ook mog parkeerplaatsen bij moeten komen nu er weer een nieuw appartementen gebouw er bij komt straks is al het moois weg van oud dronten

  reageer
 • Anne

   

  ja hoor, natuurlijk wordt het verloren gedeelte ergens anders gecompenseerd!! Dat geloof je toch zeker zelf niet. Belachelijk om alles lekker vol te bouwen. Waarom heeft Biddinghuizen wel een mooi groot dierenpark? Dat moet in Dronten ook kunnen. Maar nee ..hier denken ze bij de gemeente alleen aan hun eigen portemonnee.

  reageer
 • Karel

   

  Ja mensen, de verkoop van industriegrond was geraamd op 3 ha per jaar en dat wordt bij lange na niet gehaald. Dan verkopen we toch mooi groen voor apartementen? Want krimp en bezuinigen komt in het gemeentelijke woordenboek niet voor. Helaas was de burger op vakantie, toen dit bestemmingsplan werd gepresenteerd.

  reageer
 • MW

   

  De laatste twee jaar zie ik alleen groen verdwijnen. Bos tov CAH, kantoorvilla's, welke ik overigens nog het ergste vind van allemaal en ga zo maar door. Geld maakt gelukkig, zegt men....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Vrolijk Friete

   

  Ach,cultuur of geschiedenis daar doen we toch niks mee. Als het ze niet uit komt gaan ze toch naar de rechter..? Minder procederen en meer presteren Dronten! Als of we ruimte te kort komen hier in het dorp... Mooiste is nog zolang je hier op gemeentehuis ben heb je te maken met de gemeente juristen .. maar ALS het dan zo ver komt en mensen naar een rechter stappen.. Dan word er een advocaat INGEHUURD van buiten af om het "af"te handelen.. Ach ja.. wanbeleid is ook beleid

  reageer
 • mattie

   

  Helemaal mee eens dat dierenparkje was er veel eerder en bestaat al zolang . We moeten dit niet toe laten.Zoeken ze maar een andere oplossing.Ik denk dat veel Drontenaren er op tegen zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert