Subsidie voor wandel- en fietsroutes in gevaar

FLEVOLAND
Landelijke wandel- en fietsroutes in Flevoland lopen gevaar omdat de provincie geen subsidie voor de routes wil betalen. Dat vinden het Wandelnet en de Stichting Landelijk Fiets Platform. Die zijn daarom naar de Raad van State gestapt.

Volgens de organisaties zijn er in 2006 landelijke afspraken gemaakt over de subsidie en zouden ze 400.000 euro van de provincie moeten krijgen. Van het geld worden fiets- en wandelroutes aangelegd, beheerd en gepromoot.

De provincie weigert dit jaar subsidie te betalen, omdat ze haar geld aan andere zaken wil besteden. Ook in 2013 gaf ze geen subsidie. Ze vindt dat de wandel- en fietsstichtingen te duur zijn en in verhouding weinig presteren. De Raad van State gaat nu onderzoeken of Flevoland de subsidie inderdaad mag intrekken.

 

 

reacties (4)

 • Paul

   

  Wel is een rondje Weerwater, Noorderplassen, Oostvaardersplassen gedaan? En niet te vergeten alle bossen? De fietspaden door de woonwijken zijn zelfs mooi!

  reageer
 • margriet

   

  Juist als andere provincies wandelen en fietsen stimuleren door knooppunten en/of andere systemen en daarmee de gezondheid van de burgers ondersteunen laat Flevoland het afweten. Zo ook met de nieuwe knooppunt routes: er staan her en der wat borden maar er staan geen pijlen tussen de borden. Half werk van de Provincie en dan de schuld bij de wandel en fiets organisaties leggen? Hoe zit dit? Afgelopen jaar is het provinciale -zeer beperkt dus uitgevoerde- fietsnetwerk nog geopend in Zeewolde??

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het rechtlijnige van het Flevolandse polderlandschap vind ik juist interessant, het is zelfs rustgevend te noemen. Voor oudhollandsche pittoreske truttigheid kan je in Marken of de Zaanse Schans terecht.

  reageer
 • sherlock

   

  Er zijn niet zoveel routes in deze provincie die interessant zijn,omdat er bij het ontwerp van deze provincie veel met "passer en liniaal" gewerkt is.strakke verordeningen voor bebouwingen.e.d. Er wordt nu wel wat aan gedaan, moet me van het hart, om vroegere"oogkleppen". visies van de polderontwerpers weer wat te verzachten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert