Overwaarde niet meer van belang voor hulp

NOORDOOSTPOLDER
Inwoners van Noordoostpolder die bang zijn dat zij de overwaarde van hun huis moeten gebruiken voor huishoudelijke hulp, kunnen opgelucht ademhalen. Het college van b en w heeft besloten niet meer naar de overwaarde te kijken bij het verstrekken van bijzondere bijstand.

Tot nu toe speelde de waarde van de woning een rol bij het verstrekken van de uitkering. Maar verantwoordelijk wethouder Hennie Bogaards wil inwoners met de wijziging tegemoet komen, omdat er veel veranderingen zijn in de zorg.

Vanaf maart 2015 moeten inwoners zelf betalen voor schoonmaakondersteuning. Wie daar niet genoeg geld voor heeft, kan aanspraak maken op bijzondere bijstand. Door de verandering verwacht de gemeente ongeveer tweehonderd extra aanvragen.

reacties (3)

 • Henk

   

  Geld dus in stenen stoppen. Heel raar besluit dit.

  reageer
 • pietje

   

  Is inderdaad niet te verkopen, dit idee. Lijkt me dat iemand zonder overwaarde hier een rechtzaak over kan beginnen op grond van ongelijke behandeling. Kan interessant worden, want je huis verkopen in de NOP om zelf je zorgkosten te kunnen betalen wordt nog een hele klus. Maar is nog geen reden om mensen die al wel eerder de nodige maatregelen hadden genomen om zelf hun rekeningen te kunnen betalen de dupe te laten zijn.

  reageer
 • De oude ingenieur

   

  Maar mensen met spaargeld zouden dit wel moeten gebruiken terwijl mensen met een vermogen in een huis dit gewoon kunnen blijven bezitten??? Dit is buitengewoon onrechtvaardig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert