Kartonnen nummerbord en geen rijbewijs

LELYSTAD
Een vrouw uit Lelystad is woensdag aangehouden omdat ze zonder rijbewijs achter het stuur zat.

Volgens de politie trok de vrouw op de Parkdreef in Lelystad de aandacht omdat er een kartonnen nummerbord op haar auto zat.

Uit controle bleek dat de vrouw al eerder was beboet voor het rijden zonder rijbewijs. Mocht de vrouw weer betrapt worden, dan wordt volgens de politie haar auto in beslag genomen.

reacties (10)

 • .\/\/.

   

  Nee, dat is niet zo. Als je iets teveel gedronken hebt krijg je als bestuurder een rijverbod. Inbeslagname van de auto is alleen bij forse overtredingen.

  reageer
 • Ties

   

  helemaal mee eens , zegt weer alles over onze rechtstaat

  reageer
 • almeriaan

   

  dat is wettelijk geregeld dat je bij de 3e keer de auto inbeslag mag nemen.

  reageer
 • Piet

   

  Een kartonnen nummerbord mag echt niet. Die dingen worden uitgegeven door de overheid en gemaakt door bedrijven die daar een licentie voor hebben en die exact weten waar zo'n ding aan moet voldoen. En dat geldt ook voor eendagskentekens.

  reageer
 • babs

   

  Bij teveel alcohol worden meteen je sleutels afgenomen en zie je maar hoe je thuis komt.....en deze vrouw krijgt nog een kans om iemand aan te rijden? Of een ongeluk te veroorzaken? Be-la-che-lijk.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Maan

   

  Dus pas bij de derde keer aanhouden nemen ze de auto in beslag? Bespottelijk gewoon. Ze zal tussen nu en de derde keer een aanrijding veroorzaken en iemand gehandicapt rijden. Wie gaat dat dan betalen? De verzekering niet en zij ook niet. Ze hadden meteen bij de eerste keer de auto in beslag moeten nemen.

  reageer
 • Lisette!

   

  helemaal mee eens! Deze vrouw is volgens mij een beetje te mild aangepakt..

  reageer
 • iac

   

  kartonnen nummerbord mag, als je net je auto ingevoerd hebt krijg je een eenmalige nummerplaatnummer zeg maar waar je met die auto op de ene dag mag mee rijden...maar denk dat het niet het geval was van deze dame aangezien ze niet eens een rijbewijs had...

  reageer
 • Dick

   

  Een volgende keer? Auto had nu al in beslag genomen moeten worden. Verkeersveiligheid is gediend met voldoende mensen die de regels in elk geval kennen. Maar helaas is hier zeer weinig capaciteit voor. Het is makkelijker om een statiefje in de berm te zetten.

  reageer
 • Karel

   

  Mevrouw overtreedt drie regels: 1. Zij heeft geen rijbewijs 2. Heeft geen geldig kentekenbewijs op de auto 3. De auto is niet verzekerd omdat de bestuurder geen rijbewijs heeft. Je zou maar aangereden worden door deze mevrouw. Dus de auto meteen in beslag nemen en mevrouw een fikse boete geven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert