"Snel woningen nodig voor ex-zorgjongeren"

ALMERE
Er moet op korte termijn een oplossing komen voor de huisvesting van Almeerse jongeren die uit zorginstellingen worden ontslagen. Daarom heeft wethouder Henk Mulder een zogenoemde 'Taskforce Wonen en Zorg' in het leven geroepen.

De jongeren blijven nu vaak langer dan gewenst in een zorginstelling om te voorkomen dat ze op straat terecht komen. De werkgroep gaat bekijken hoe groot het probleem in werkelijkheid is. Het onderzoek is nodig om het aantal snel te bouwen huurwoningen voor jongeren te kunnen bepalen.

Vanwege veranderingen in de zorg is er steeds meer behoefte aan kleine huurwoningen. Almere heeft daar een groot tekort aan. De werkgroep gaat ook kijken naar oplossingen voor ouderen die straks niet meer in zorginstellingen kunnen blijven.

reacties (3)

 • Kaassie

   

  Toch tijd om snel kantoren om te bouwen naar kleinere eenheden. In de "oude" receptie kan eventueel een begeleider zitten die raad en daad kan geven aan de ontspoorden. Z Zo wie zo een stel kantoren ombouwen naar kleinere eenheden, kan veel woon genot opleveren, Studenten, alleenstaanden, gescheiden mensen, ouderen die een groot huis willen opgeven maar nog niet in een verzorgingshuis willen, jongeren die nog niet groot willen/kunnen wonen enz. Ik zou het wel weten, verbouwen dus maar

  reageer
 • Nico

   

  verhouding dat vierkante blok waar oranje woud in zat tot kamers staat al lang genoeg leeg

  reageer
 • Paulien

   

  Ik hoop dat men wakker wordt en dit aan gaat pakken, niet alleen noodzaak maar toch ook gewoon.....dankbaar

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert