Twee jaar cel geëist voor uit de hand gelopen plofkraak

LELYSTAD
Tegen een man uit Lelystad is twee jaar cel geëist voor het plegen van een plofkraak in Hoenderloo in 2011. De man raakte gewond na de zware explosie maar wist naar Duitsland te ontkomen.

Die kraak liep behoorlijk uit de hand. Eerst ramde een handlanger met een auto de pinautomaat. De daarop geplaatste bom ontplofte te vroeg. De Lelystedeling stond op slechts twee meter afstand toen de boel explodeerde, zei hij dinsdag in de rechtszaal in Zutphen. De man en zijn handlanger wisten met een gestolen auto te vluchten.

Er waren diverse getuigen van de kraak. In het café aan de overzijde was een besloten feest aan de gang. Het plein in Hoenderloo was na de kraak enige tijd afgezet omdat er nog een bom was achtergebleven. Die is later door de EOD in een weiland tot ontploffing gebracht.

Ondanks de opgelopen verwondingen bij de kraak maakte de Lelystedeling zich in Duitsland opnieuw schuldig aan een strafbaar feit. De straf die hij daar kreeg zit hij nu in Nederland uit.

Tijdens de zitting bekende de man de plofkraak. Hij had geld nodig omdat hij een kilo drugs had gestolen. Die moest hij terugbetalen. Op 10 februari doet de rechtbank uitspraak in deze zaak.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert