Lowlands-actie BNN levert 40.000 handtekeningen op

BIDDINGHUIZEN
Omroep BNN heeft dinsdag in Den Haag meer dan 40.000 handtekeningen aangeboden die zijn gezet onder de petitie "Eén pil teveel maakt geen crimineel".

Medewerkers van het programma Spuiten en Slikken maken zich zorgen over bezoekers van festivals als Lowlands in Biddinghuizen die betrapt worden met drugs. Veel bezoekers kiezen ter plekke voor een boete of taakstraf, zonder tussenkomst van een rechter. Volgens BNN realiseren de veelal jonge bezoekers zich daarbij niet dat ze een strafblad krijgen. Dat kan gevolgen hebben voor het krijgen van een 'verklaring omtrent gedrag'. Die verklaring is voor steeds meer beroepen noodzakelijk. 

De 40.000 handtekeningen zijn aangeboden aan een Tweede Kamercommissie voor Burgerinitiatieven. BNN hoopt dat de Kamer over het onderwerp zal debatteren.

reacties (11)

 • tjaaa

   

  met andeee wporden je word er gewoon ingeluisd om onze staatskas te spekken beter nachtje mee en voor laten komen tot 4pillen word toch geseponeerd

  reageer
 • .\/\/.

   

  Inderdaad Swiebertje, pillen kennen geen kwaliteitscontrole bij de productie omdat het illegaal is. En het testen van de spullen op evenementen is onlangs verboden. En die laatste maatregel is dus een welbewust negeren van de risico's door de overheid, die bang is hetzelfde kromme gedoogbeleid ingerommeld te worden als voor wiet.

  reageer
 • 13xx

   

  daarom is legalisering (onder gecontroleerde omstandigheden) ook geen gek idee. En dan neem ik de overige voordelen, zoals BTW en accijnsen nog niet eens mee.

  reageer
 • Sjors

   

  Zelf heb ik niets met geestverruimende middelen ben, van nature al knettergek. Maar een pilletje, snuifje, litertje wodka op een gezellig feestje daar is niets mis mee. Als je de hele week hard studeert of een drukke baan hebt dan mag je toch wel een keertje anders zijn. De war on drugs begon eind jaren 50 vanwege de 60 ton aan drugs die wereldwijd geconsumeerd werd, dat is nu 850 ton per jaar. De vraag is enorm dan moet je het toestaan in een democratie. In 2014 6 drugs doden en 20.000 dode rokers. De mensen die willens en wetens er alles aan doen om de ziektekosten terug te krijgen en daarom hun longen bewust stuk roken die moeten een strafblad hebben en verplicht afkicken. Rokers kosten de samenleving 4 miljard per jaar, dat tuig moeten ze aanpakken.

  reageer
 • MKM

   

  Eens. Het is echter wel zo dat betrokkenen zonder proces (geen mogelijkheid tot verdediging of ondersteuning daarbij, onduidelijk of goed onderzoek heeft plaatsgevonden, etc) een strafblad krijgen. Dat zal dan wel heel duidelijk aan betrokkenen gemeld moeten worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Swiebertje

   

  Niet dat ik alcohol graag wil promoten maar er is wel degelijk een groot verschil tussen pillen en alcohol. Namelijk dat de produktie van pillen niet plaatsvindt in een gecontroleerde omgeving en er daardoor enorm veel troep op de markt is, vol chemicalien. Zeker op grote festivals. Een verkeerde pil kan dodelijk zijn. Terwijl ik nooit lees dat er iemand is gestorven aan het drinken van één biertje. Maar goed, voor bier geldt hetzelfde als voor alles in het leven. Met mate.

  reageer
 • Jeroen

   

  De harddrug die je met liters tegelijk kunt afnemen, zorgt ook nog eens voor de meeste problemen.

  reageer
 • 13xx

   

  Daarop aanvullend: de grootste drugsdealer van Nederland (en omstreken) staat gewoon aan de beurs genoteerd (Heineken)

  reageer
 • .\/\/.

   

  Een festival zonder pillen is voor de meeste mensen ondenkbaar. Je kunt er overigens legaal een harddrug aanschaffen (alcohol)

  reageer
 • Jos '56

   

  Noem mij maar ouderwets, ik snap niet dat mensen zich willen vermaken op de muziek met dit soort chemische troep in hun lijf :-((

  reageer
 • jk

   

  als je geen risico wil lopen op een strafblad is het misschien wel een idee om je aan de wet te houden in plaats van achteraf piepen dat je niet wist dat je een strafblad zou krijgen als je betrapt zou worden met je illegale rotzooi

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert