Lelystad: experiment met niet-chemische onkruidbestrijding

LELYSTAD
De gemeente Lelystad start dit jaar met een experiment om zonder chemische middelen het onkruid te bestrijden. Daarmee wordt ingespeeld op het landelijke verbod op chemische onkruidbestrijding, dat in 2016 ingaat.

De gemeente kiest voor een methode waarbij het losgemaakte onkruid direct wordt opgeveegd. Dat is een nieuwe manier van werken.

Via een internationale aanbesteding wordt gezocht naar een bedrijf dat de complete straatreiniging voor zijn rekening neemt.

reacties (9)

 • KC

   

  dat mag niet, dat opdelen. Je mag het ook niet in meerdere bestekken per jaar opdelen. Het zou anders erg simpel worden om de Europese aanbestedingsregels te vermijden. Jammer, maar het is zo als het is...

  reageer
 • Barbara

   

  Okee dank je wel voor de uitleg!

  reageer
 • KC

   

  Barbera het is niet juist. De gemeente wil de gehele stad aanbesteden voor dat schoffelwerk en opruimingswerk. Dit een bedrag is te hoog voor de Europesche de norm voor diensten, dus moet er Europees worden aanbesteed. Zij hadden beter de stad in vieren kunnen delen, dan hadden ook kleinere partijen kunnen inschrijven. Meestal is er in het bestek ook een eis opgenomen om een percentage aan werkloze of gehandicapten mee te laten werken.

  reageer
 • Tom

   

  je klinkt alsof je verstand hebt van zaken. Vertel verder dus; voorbeelden enzo., vooral van die hoog onnodige kosten.

  reageer
 • Tom

   

  soms zijn er wetten die bepalen hoe je iets moet aanbesteden....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • plantje

   

  laten ze eerst maar de groen voorzieningen bij de gemeente op de rit/kaart hebben. Verleden jaar was het een fiasco, overal hoog onnodige kosten, met hoog onkruid in de wijken en de dreven van lelystad

  reageer
 • Barbara

   

  Aandacht besteden aan veranderingen lijkt me prima, maar om dan dit opruimwerk meteen internationaal aan te besteden in een stad waar de eigen werkeloosheid steeds meer vorm krijgt lijkt me ver gezocht. Of is de eigen bewoner te slapzakkerig om dit werk aan te pakken, en moet hun gehandicapte medemens er nog steeds voor blijven opdraaien? Zie de werkwijze van Concern voor Werk.

  reageer
 • ilona

   

  via een internationale aanbesteding... oftewel de Poolse / Hongaarse werkers worden gezocht..?

  reageer
 • Jos

   

  "Lelystad begint met een experiment". Dat wiel hoeft echt niet opnieuw uitgevonden worden. Almere heeft altijd zonder gedaan. Zou je daar niet van kunnen leren?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert