Kustwacht stopt met zoeken naar vermiste kotter

URK
De Franse Kustwacht heeft besloten niet meer actief te zoeken naar de verdwenen kotter Z-85 en de nog twee vermiste vissers, onder wie een man uit Urk. De schepen die door het Kanaal varen worden opgeroepen uit te kijken naar wrakstukken. Er wordt nu alleen nog gezocht door een Brits schip met sonar en Urker vissers.

Donderdag werden al twee lichamen gevonden van Bert Woort uit Urk en de Belg Maurice Coussaert. Er worden nog twee opvarenden vermist, de Urker Jan Kramer en de Portugees Americo dos Santos Martins.

De zoektocht van de vissers heeft zich verplaatst naar het oosten omdat er donderdag niets is aangetroffen in het oorspronkelijke zoekgebied. Volgens de vissermannen zijn er op de nieuwe plek al diverse kisten, vismanden en een jas gevonden. Ze geven aan dat voor een aantal van hen dit de laatste dag is dat ze zoeken.

reacties (7)

 • Drontense

   

  Ik wens iederéén en vooral de Familie heel veel sterkte toe. Ik hoop dat de andere twee ook worden gevonden.

  reageer
 • polderbewoner

   

  vreselijk. sterkte voor iedereen die deze vissers kennen

  reageer
 • maart

   

  Heel veel kracht en sterkte gewenst voor alle betrokkenen.

  reageer
 • iemand zonder vader

   

  Laat ons gebed uitgaan naar de bedroefde gezinnen die nu zonder vader/man verder moeten. Naar hen die nu nog in onzekerheid leven, de lege plek is onvoorstelbaar groot. Bid om kracht en troost...... zie op Hem die alle tranen van de ogen afwist....hoe moeilijk de omstandigheden nu ook zijn. Ik hoop en bid dat de 2anderen opvarenden snel gevonden worden.....

  reageer
 • een dorpsgenoot

   

  dat we mogen hopen en bidden dat de zee haar lichamen terug mag geven voor de familie om tot een waardig afscheid en begrafenis te komen. allen veel sterkte toegewenst

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Swiebertje

   

  Inderdaad, te hopen dat de beide mannen vandaag nog gevonden worden. We kunnen alleen bidden vanaf deze plek en dankbaar zijn dat er vissermannen zijn die zich inzetten om deze mannen nog te vinden. Groot respect voor deze mannen.

  reageer
 • een bedroefde moeder

   

  hopen en bidden dat ze gevonden worden vandaag

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert