Nieuwe 'betaalbare' kavels al bijna uitverkocht

ALMERE
De 55 zogenoemde ibba-bouwkavels die de gemeente Almere zaterdag nieuw in de verkoop deed, zijn bijna allemaal van de hand gegaan. Maar liefst 53 belangstellenden namen een optie op één van de stukken grond in verschillende stadsdelen.

Ook gaven nog eens 80 starters aan serieuze interesse voor een kavel te hebben, waarop met behulp van een lening van de gemeente een betaalbare woning kan worden gerealiseerd. Vooral de kavels in de wijk De Laren in Almere Haven gingen erg hard.

Tientallen geïnteresseerden kwamen vrijdag al naar het stadhuis om er zeker van te zijn dat ze een kavel konden bemachtigen. Vanwege de kou mochten zij de nacht binnen doorbrengen.

reacties (6)

 • Donnie

   

  Ik zou niemand aanraden om alleen een huis te bouwen.dat moet je eigenlijk met twee personen doen. Ik heb mijn vader om hulp gevraagd. Ik kwam soms niet meer aan werken toe zo veel tijd kan het kosten.het was af en toe best genant op mijn werk. Ik kwam binnen en begon dingen voor mijn huis te regelen ipv werken.maar als je klaar bent heb je wel een erg lekker huis :)

  reageer
 • ron

   

  van leiden ga je niet dood en je hebt later altijd een leuk verhaal om te onthouden en te vertellen. Zo dull via internet.

  reageer
 • nonnie

   

  Het is wel van de gekke dat je dan een nacht in het stadhuis moet bivakkeren om een kavel te bemachtigen. Het lijkt 1982 wel toen ik voor concertkaartjes van Earth, Wind & Fire om 06.00 voor het postkantoor ging staan wachten tot 09.00. Dat kan in de huidige tijd..met internet enzo toch beter.!

  reageer
 • Arie B

   

  Ja, goed dat de Gemeente Almere haar best doet om mensen een mogelijkheid bied om en eigen huis te kopen. Een eigen huis hoort wat mij betreft bij een mijlpaal in je leven. Met het kopen van en eigen huis krijgen de meesten ook een stuk meer verantwoordelijkheid en is het kopen van en nieuw huis in de afgelopen jaren gebleken een prima spaarpot te zijn. Geld op de bank weg zetten of naar een woningbouwvereniging sluizen heeft al jaren geen zin meer.

  reageer
 • er zullen ongetwijfeld ook kavels in Almere Poort verkocht worden

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ab

   

  Mooi dat dit zo kan. Kijk eens in Almere Poort wat daar wordt gerealiseerd. Een wijk met allemaal verschillende woningen wat de kealiteit van de wijk ten goede komt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert