Overdracht zorgtaken leidt tot banen bij gemeente Almere

ALMERE
De overdracht van zorgtaken naar de gemeente heeft in Almere een aantal extra banen opgeleverd.

Verwacht wordt dat veel inwoners bezwaar aan gaan tekenen tegen het aantal uren zorg dat vanaf dit jaar van de gemeente krijgen. Almere heeft daarom negen extra medewerkers in huis gehaald die zich over de bezwaren gaan buigen. Volgens de gemeente gaat het om hoogopgeleiden, die vanwege hun leeftijd op de reguliere arbeidsmarkt wat minder kans op een baan maken.

Ze worden gedetacheerd door het bedrijf JS Consultancy dat de nieuwe medewerkers ook voor hun nieuwe baan zal opleiden.

reacties (2)

 • Jan

   

  Dit soort banen heb je niets aan het enige wat het oplevert is een verzameling van informatie, daar worden weer mensen voor aangenomen om het uit te zoeken ( vaak vriendjes politiek ) . En ondertussen zijn de hulp behoeven de er nog niet mee geholpen.

  reageer
 • ML

   

  Met andere woorden: De overheveling van zorgtaken naar de gemeente resulteert in minder uren zorg dan zorgbehoevenden gewend waren. De gemeente 'verwacht' bezwaarschriften en neemt daarom 9 mensen aan om die bezwaren te verwerken. Men klopt zich op de borst dat er werkgelegenheid is gecreëerd maar vergeet dat de verzorgenden hun baan verliezen. Om nog maar niet te spreken van de zorgbehoevenden die via het kastje naar de muur gestuurd worden en nog steeds niet de zorg krijgen die ze nodig hebben. Onbegrijpelijk . . . . .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert