Acht maanden cel voor inrijden op agenten

ZEEWOLDE
Voor het inrijden op twee agenten in Zeewolde is een man zonder vaste woon- of verblijfplaats veroordeeld tot acht maanden cel. Ook moet hij de agenten elk 550 euro schadevergoeding betalen.

De agenten wilden ’s nachts de verdachte in zijn personenauto staande houden omdat hij op een vreemde plek stilstond en daarna bedrijventerrein Horsterparc opreed. De politie zette haar bestelbusje dwars op de enige uitvalsweg en zag de betrokken auto zonder vaart te minderen op zich afkomen. Doordat het busje iets achteruit reed, kon de personenauto hem net ontwijken. Het politiebusje werd wel geraakt.

In de auto van verdachte zaten nog twee inzittenden. Tegen de automobilist was een jaar cel geëist.

reacties (8)

 • rik

   

  Dus als een gestoorde jou uit het niks aanvalt en jou probeert neer te steken maar hij steekt net mis moet hij ook niet vervolgd worden en jij niet zeuren??? Het was immers bijna raak.

  reageer
 • Johan

   

  Je legt het verkeerd uit. Als zoiets op het werk Bijna zou gebeuren dan krijg je ook niets. Hier was bijna schade

  reageer
 • D.M

   

  dat is nogal wat 550 euro, dat het niet hoort en strafbaar is om op iemand in te rijden begrijp ik, maar dat je als agent een schadevergoeding gaat vragen is dan weer het andere uiterste. In mijn beleving is dat een risico van het vak.

  reageer
 • almeerse

   

  Haha meen je dat? Dus als je een wegwerker bent en wordt aangereden en je krijgt geen schadevergoeding omdat dat het risico van het vak is? De politie is er voor de maatschappij, niet om opzettelijk doodgereden te worden.

  reageer
 • fl

   

  Nou om bijna dood gereden te worden gaat je niet in de koude kleren zitten. En ik weer niet of je weet wat het salaris is van een gemiddelde politieambtenaar maar dat is niet veel

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • wimpie

   

  De straf had wat voor mij wel zwaarder mogen zijn. En Sander om agent te is zijn is dat niet wat voor jou.

  reageer
 • Johan

   

  Hoppa mooi onderdak voor 8 maanden. Alles gratis erbij. Wat een mooi land toch

  reageer
 • sander

   

  weke schade hebben de agenten dan opgelopen dat ze elk 550 euro krijgen. is dat niet gewoon het beroeps risico waarvoor ze al exstra betaald krijen.???

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert