Man krijgt dwangsom voor illegaal bewonen vakantiehuis

ZEEWOLDE
Een man uit Leerdam heeft een dwangsom van 5000 euro per maand opgelegd gekregen voor het illegaal bewonen van een vakantiehuis in Zeewolde. De man vecht deze boete aan bij de Raad van State.

Volgens de gemeente leeft de man permanent in een recreatiewoning aan de Bosruiterweg. De Leerdammer bestrijdt dat en zegt alleen in de weekenden en vakanties in de woning te zijn.

De Raad van State beslist over twee weken of de man de dwangsom moet betalen.

reacties (6)

 • Hendrik

   

  Of de man de dwangsom moet betalen hangt af van de bewijslast van de Gemeente. Volgens jurisprudentie zal de Gemeente aantoonbaar moeten maken dat de Leerdammer zijn hoofdverblijf op het recreatiepark heeft. Dat komt er op neer dat voor meer dan 6 maanden gecontroleerd moet worden of er overnachtingen plaatsvinden, maaltijden gebruikt worden, post wordt ontvangen etc. Er zijn mensen die uit jaloezie dergelijke controle praktijken toejuichen. Het zou de media sieren ook eens partij te kiezen voor de mens die graag in zijn eigen recreatiewoning verblijft. De berichtgeving van Flevonieuws voedt naar mijn mening vooral de sensatielust. Zoiets als we hebben er weer een. Oud president van VS Bush hoor ik nog zeggen : " We got him "!

  reageer
 • joop

   

  Jammer. Wat schiet de gemeente hiet nu mee op. Straks is het park failliet omdat niemand meer komt. Laat de mens wonen waar die wilt. Waarom moet men elders een onbewoond huis hebben als men liever buiten wilt wonen. Volg de Europa norm!

  reageer
 • R.H. van de Lustgraafsr

   

  Het woord zegt het al :"recreatiewoning". Bij aankoop was u op de hoggte hiervan. Recreeren is niet permanent wonen in uw recreatiewoning. Jammer, maar zo is in vele provinies dit gegeven bekend.

  reageer
 • hans

   

  de gemeente Zeewolde wil zeker de kosten terug verdienen die ze aan de controles zijn kwijt geraakt. geld van de burgers uitgeven daar zijn ze goed in, gelukkig is dat bij ons (ENS) niet het geval.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Daar draait de hele kwestie nu juist om.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • prikkie

   

  Als de man hier woont is het een Zeewoldenaar en geen Leerdammer

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert