Gemeente maakt plannen voor De Rede bekend

DRONTEN
De gemeente Dronten heeft donderdagavond de plannen voor het plein De Rede bekendgemaakt. Aan de gemeenteraad werden drie varianten gepresenteerd om het plein aantrekkelijker te maken. Er komt vooral meer groen met zitranden eromheen en een waterpartij. In één van de varianten wordt een deel van het plein verhoogd.

Er wordt al sinds 2007 gesproken over het plein. Drontenaren gaven herhaaldelijk aan het kil te vinden en inwoners storen zich eraan dat veel panden rondom het plein leeg staan. De gemeente is samen met onder meer de winkeliersvereniging en De Meerpaal tot de nieuwe suggesties gekomen en is daarbij geholpen door een gespecialiseerd bureau.

Hoewel het college van burgemeester en wethouders in eerste instantie 5 ton had gereserveerd voor de plannen, variëren de kosten nu van 7 ton tot 2 miljoen euro. Volgens wethouder Hans Engelvaart moet het plein na al die jaren ook echt goed aangepakt worden en kan de gemeente daarom niet met halve maatregelen komen. Na terugkoppeling vanuit de gemeenteraad wil de wethouder binnenkort met het definitieve voorstel komen.

reacties (10)

 • Peter

   

  Iets met water, dat is een goed idee zeg! Als ik zie hoe vaak die fontein bij het station kapot is hebben in ieder geval wat monteurs weer extra werk in de toekomst !

  reageer
 • m.s

   

  helemaal mee eens.

  reageer
 • Dronten viewer

   

  Ongelofelijk als je als je verondersteld met een paar bomen, en een paar waterstralen, mensen naar het plein kunt trekken. Waterstralen zijn alleen in het hoogseizoen leuk. Iedere winkelier weet dat, juist in het hoogseizoen, het centrum is uitgestorven (excl. Meerpaaldagen). De politiek had al een voorgevormd plan en heeft voor de sier nog een rondje ondernemers gedaan. De ondernemers die aan het plein zitten help je maar met 1 ding. Breng het parkeren terug op een deel van het plein. Gebruik het geld om Dronten weer op de kaart te zetten met promotie en activiteiten.

  reageer
 • Dronten

   

  En de plannen voor het MFC in Swifterbant op een veel kleiner bedrag niet door laten gaan zeker. Als de winkelpanden vol komen, de huidge horeca terassen laten exploiteren dan kun je die 2 miljoen aan echt belangrijke dingen besteden, zorg bijvoorbeeld.

  reageer
 • Barbara

   

  Hoogmoedswaanzin, voortkomend uit geforceerde, onbereikbare idealen van degenen die telkens weer in hun eigen probleem stinken moet allereerst uitgebannen worden. Pas dan komt geld terecht waar om geroepen wordt, en nodig is!! Zo vult iedere leegte, of dat nu een plein is of een ander gegeven, zich tot volle werkzaam- en tevredenheid. Politiek verdomd het ook al in Dronten om eens naar de gewone man/vrouw in de straat te luisteren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Drontense

   

  Vindt het best wel veel geld.Vooral omdat er bezuinigd moet worden. Er zijn zoveel andere dingen die belangrijker zijn. Er zijn Ouderen in Dronten die meer zorg nodig hebben. Meer afvalbakken er ligt overal zoveel troep. Straten die her bestraat moeten worden. Enz enz............

  reageer
 • m.s

   

  er was toch nog 2 miljoen over.

  reageer
 • drontenaar

   

  Voor echt belangrijke zaken zou geen geld zijn en dit bij voorbaat kansloze, prestige project mag tonnen kosten!? belachelijk!!

  reageer
 • Me

   

  2 miljoen euro ????? Dat moet dan wel een heel bijzonder plein worden !!!

  reageer
 • Ron

   

  Een leuke frietkraam erop ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert