Pineutprijs voor restaurant Le Mirage

EMMELOORD
Restaurant Le Mirage in Emmeloord heeft vrijdagochtend op ludieke wijze de Pineutprijs gekregen van carnavalsstichting De Droogpieren. Het restaurant krijgt de prijs omdat ze volgens de feestvarkens pech hebben gehad en een steuntje in de rug verdienen.

Le Mirage wil al lange tijd een balkon bouwen op de eerste verdieping zodat het restaurant beter zichtbaar is voor het winkelend publiek. Toen daarvoor eindelijk een vergunning werd gegeven bleek de bouw technisch niet haalbaar.

De restauranteigenaren zijn vrijdagochtend met een smoes naar hun bedrijf gelokt waar ze de prijs kregen. Op een provisorisch balkon van een hoogwerker hebben ze vervolgens een hapje gegeten.

reacties (6)

 • Ikke

   

  ik had begrepen dat de pandeigenaar alle regels aan zijn laars had gelapt en via een slinkse manier was begonnen en geen klick melding had. Als die die wel had gehad dan wist die wat er in de grond voor zijn pand zat! Veel kabels met hoge spanning en gas transport leidingen ! Dus niet de zieligers uithangen !

  reageer
 • colinde de Nijs, Le mirage

   

  Gelukkig is het bouwtechnisch zeker mogelijk dat was het probleem niet. De verleende vergunning werd ingetrokken omdat de constructie in de grond vanwege afstand tot bepaalde leidingen moest worden aangepast. Dus in de grond schuiven we 50 centimeter op en dat vraagt schijnbaar om een nieuwe vergunning. De zichtbare constructie ligt al een jaar klaar...de architect alle lof, het wordt prachtig maar het duurt alleen een beetje lang.

  reageer
 • Een architect wordt wel geacht om een uitvoerbaar ontwerp te maken.

  reageer
 • Maar als het bouwtechnisch niet haalbaar is, hoe kan daar ooit vergunning voor zijn verleend? Is er alleen getoetst op de betaling van de leges?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als iets technisch niet haalbaar is, is dat dan de schuld van de architect of de aannemer? Of is het plan misschien gewoon onuitvoerbaar? Ik kan ook wel een torenflat bovenop mijn tussenwoninkje willen bouwen, maar als dat onverhoopt niet mogelijk is (zou zomaar kunnen, toch?) dan is dat toch niet schuld van de architect die zegt "Meneer .\/\/., wat u wil kan helemaal niet"?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wat een blamage. Welke architect/aannemer heeft hier zo ongelofelijk geblunderd?!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert