Dreigend tekort door aanleg kunstgrasveld ASV Dronten

DRONTEN
Er dreigt een flinke financiële tegenvaller voor Stichting Sportbedrijf Dronten. De stichting heeft vorig jaar een kunstgrasveld aangelegd voor voetbalclub ASV Dronten. Daarbij is gerekend op een btw teruggave van 55.000 euro, maar de belastingdienst wil daar niet aan voldoen. Volgens de belastingdienst is de Stichting Sportbedrijf Dronten te nauw verweven met de voetbalclub. Het bestuur van de stichting ontkent dat.

Stichting Sportbedrijf Dronten werd ruim een jaar geleden opgericht met twee ton vanuit ASV Dronten en een ton uit leningen en sponsoren. Het bestuur werd gevormd door een bestuurslid en oud-bestuursleden van ASV Dronten. Volgens de stichting is dat vooraf besproken met de belastingdienst en werd daarmee voldaan aan de voorwaarden voor de belastingteruggave.

Binnenkort volgt er weer een gesprek met de belastingdienst. Ondertussen kijkt de stichting naar een oplossing mocht de teruggaaf niet doorgaan. Er zijn namelijk nog geen financiële reserves opgebouwd.

reacties (4)

 • m.s

   

  de schuld ligt niet bij de belastingdienst. maar ik denk dat Hans.E en Pietje.B dit wel zullen oplossen.

  reageer
 • Fred

   

  Wat is WIA?

  reageer
 • Nico

   

  De stichting en ASV zijn twee aparte entiteiten waarmee juist de splitsing tussen exploitatie van het veld en club zuiver gescheiden is. Dit voldoet aan de eisen van het sportbeleid zoals door de minister vastgesteld. Helaas zijn er bij de belastingdienst medewerkers die het niet met het sportbeleid eens zijn en dus hier tegenin gaan. Was de belastingdienst maar zo scherp op de afdracht van de WIA geweest.

  reageer
 • Mike

   

  Lijkt me dat de belastuingdienst hier een punt heeft. Geld komt hoofdzakelijk van ASV, bestuursleden komen van ASV en de enige belanghebbende bij het veld is ASV. Ziet eruit als een truukje om via een omwegconstructie belastingvoordeel te genieten (lees: geld aan de gemeenschap te ontfutselen).

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert