Wietteam op jacht naar het 'Groene Goud'

FLEVOLAND
Het is dweilen met de kraan open. Als er een hennepkwekerij wordt opgerold gaan ergens anders de wietplantjes net zo hard de grond weer in. Toch blijft het wietteam van Flevoland zich inzetten om ze op te sporen. Omroep Flevoland volgt deze week de mannen en vrouwen op jacht naar het 'Groene Goud'.

Steeds vaker vindt het wietteam kwekerijen in woningen, een levensgevaarlijke trend. Kinderkamertjes of zolders worden ingericht om wiet te kweken, maar ook hele appartementen worden verbouwd omdat het een lucratieve business is.

De criminelen nemen het daarbij niet zo nauw met de veiligheid. Met lampen wordt de groei van de wietplanten versneld. Er wordt illegaal stroom afgetapt en daar gaat het vaak mis. Jaarlijks ontstaan hierdoor tientallen branden.

reacties (1)

  • Jeroen

     

    Dat dweilen met de kraan open is natuurlijk niet zo vreemd, wanneer je de verkoop toestaat, daar zelfs belasting over rekent, en met datzelfde belastinggeld de agenten betaalt die de planten opsporen en zo de prijs omhoog stuwt, wat natuurlijk weer extra belastinggeld oplevert. Overigens is het gedeelte van de slechte installatie de grootste onzin die er is. Het zijn vaak professionele installaties, die echt niet minder veilig zijn dan een gemiddeld huis.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert