Wietteam: openstaande ramen zijn verdacht

FLEVOLAND • Ma 23 februari 2015 | 20:10 • Maandag 23 februari 2015 | 20:10
Het begint vaak met een tip bij Meld Misdaad Anoniem en eindigt met een inval van het Flevolandse wietteam. De opsporing van cannabis is een tijdrovende klus. Omroep Flevoland volgt deze week de mannen en vrouwen op jacht naar het 'Groene Goud'.

Het wietteam mag niet op basis van een melding alleen een woning binnenvallen. Er moeten meer aanwijzingen zijn. Hennep groeit onder lampen, daardoor komt warmte vrij, dat kun je terugzien op een scan. Daarnaast wordt gekeken naar afgeplakte ruiten, en zolderramen die 's winters openstaan zijn ook verdacht. Na onderzoek wordt er een inval gedaan. In twaalf procent van de gevallen is het loos alarm.

Het is dweilen met de kraan open, als er een hennepkwekerij wordt opgerold gaan ergens anders de wietplantjes net zo hard de grond weer in. Toch blijft het wietteam van de politie in Flevoland zich inzetten om ze op te sporen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel