Wietteam: openstaande ramen zijn verdacht

FLEVOLAND
Het begint vaak met een tip bij Meld Misdaad Anoniem en eindigt met een inval van het Flevolandse wietteam. De opsporing van cannabis is een tijdrovende klus. Omroep Flevoland volgt deze week de mannen en vrouwen op jacht naar het 'Groene Goud'.

Het wietteam mag niet op basis van een melding alleen een woning binnenvallen. Er moeten meer aanwijzingen zijn. Hennep groeit onder lampen, daardoor komt warmte vrij, dat kun je terugzien op een scan. Daarnaast wordt gekeken naar afgeplakte ruiten, en zolderramen die 's winters openstaan zijn ook verdacht. Na onderzoek wordt er een inval gedaan. In twaalf procent van de gevallen is het loos alarm.

Het is dweilen met de kraan open, als er een hennepkwekerij wordt opgerold gaan ergens anders de wietplantjes net zo hard de grond weer in. Toch blijft het wietteam van de politie in Flevoland zich inzetten om ze op te sporen.

reacties (9)

 • Patrick

   

  Ik heb mijn zolderraam ook maar even dicht gedaan. Er staat alleen een vergeelde Begonia te kreunen maar je weet nooit...

  reageer
 • Sander

   

  Bijvoorbeeld ja, als iemand een fout maakt die mensen hindert in hun leven, bijvoorbeeld omdat er schade gemaakt is door de politie (zowel qua materiaal als emotioneel) dan mag er inderdaad wel een financiele compensatie volgen, daar is niks gek aan.

  reageer
 • Mike

   

  Financiële compensatie voor vernioelde eigendommen lijkt mij helemaal niet zo gek. Voor onterecht in de cel zitten wordt je ook gecompenseerd. Openstaande zolderramen verdacht? Niet iedereen heeft een wasdroger, afzuiginstallatie of behoefte aan een huis waar het continu 21 graden is. Wordt de 'tipgever' bij vals alarm ook nog even opnieuw gehoord? Nee, want anoniem. Zo kun je mensen die je niet mag lekker dwarszitten.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Mijn zolderraam staat ook altijd open: ben koudslaper. Wat nu?

  reageer
 • EA

   

  Bijgaande video is onder andere in mijn woning gemaakt. Inderdaad onterechte inval terwijl je niet thuis bent. Ook konden ze niet wachten tot ik thuis was. Zelfs een sorry kon er niet vanaf. Schade: Deur ontwricht (deur kan niet meer op nachtslot), cilinder vernield en vervangen door een gamma exemplaar. Geschatte schade 1000 euro. De politie doet helemaal niets. Schade wordt niet vergoed. En dan hebben we het nog niet over de sociale en emotionele schade. In de buurt kijkt geen mens je meer aan. Bij ieder geluidje om je woning sta je op scherp. Dat dit zomaar kan in Nederland...en grote schande.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mike

   

  8 van de 9 invallen slaagt, niet slecht toch?

  reageer
 • Mike

   

  88% raak is geen slechte score toch? Zou wel willen weten van hoeveel invallen. Als het er maar 9 per jaar zijn is het weer niet indrukwekkend

  reageer
 • Werner

   

  Het is niet zo dat ze de voordeur eruit beuken en iedereen geboeid afvoeren hoor. Wat wil jij dan; een uitgebreide excuusronde met taart en koffie? Of een financiele compensatie? Get real!

  reageer
 • SanderZ

   

  ''In twaalf procent van de gevallen is het loos alarm.'' wauw.. dat is nog best wel veel. En dan? is het ''sorry'' en zijn ze weer weg? Of dat niet eens?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert