Traumaheli opgeroepen na frontale botsing

ALMERE
Bij een ongeval in Almere zijn dinsdagochtend volgens de politie twee mensen gewond geraakt. Dat gebeurde rond 09.00 uur op de kruising van de Oorweg en de Paralleldreef.

Twee auto's botsten bij het ongeluk frontaal op elkaar. Hoe dat kon gebeuren, is nog onbekend. De bewuste kruising is met verkeerslichten beveiligd.

Eén van de gewonden zat volgens de politie bekneld in een auto. Het slachtoffer werd kort voor 09.30 uur door de brandweer bevrijd. Medewerkers van de traumahelikopter hebben medische assistentie verleend bij het ongeval.reacties (9)

 • Dirk Zaa

   

  Het gevaarlijkst zijn de McD keerders, men bedenkt toch naar de McD te willen en gooit de auto gewoon in een U-bocht met een parkeersteek. Er zijn voorbij het fietstunneltje zelfs speciale verhardingen aangebracht. Heel dom van de beheerder.

  reageer
 • De ingenieur

   

  De Waterlandse weg wordt al snel 2x2. De paralleldreef zal met de nieuwe A6 indeling een stuk minder gebruikt worden. De restaurants zitten dan ook ergens anders. Hopelijk met een veilige toegangsweg.

  reageer
 • sTeven Stedewijker

   

  Rechtdoor rijden bij Paralleldreef-Havendreef kan door planken en bestrating bijna niet meer. Ik heb eerderwel eens gezien dat zo'n doorrijder de verkeerde helft in reed en frontaal met een groen-licht hebbende onschuldige botste. Over een jaartje is het voorbij als de A6 aansluiting en herindeling daar klaar is. Het tweede viaduct schiet al aardig op.

  reageer
 • Mobilist

   

  Ik rijd dagelijks op deze weg en ik zie dagelijks dat er heel wat frusties over rijden die op deze weg een stukje file proberen te ontwijken. Ook verderop, kruising Paralleldreef-Havendreef is een gevaarlijk punt. Heel wat van voornoemde frusties rijden daar rechtdoor, terwijl het verplicht is links- of rechtsaf te slaan. Maar laten we niet te vroeg conclusies trekken, de politie moet deze zaak uitzoeken. Beterschap gewenst aan de gewonden.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Hoe weet je dat er door rood gereden is en voorlangs gekruist. Stond je erbij toen het gebeurde? Misschien eerst het politierapport afwachten voor je conclusies trekt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • dusss

   

  bovendien. door rood rijden op een 80 weg. binnenkort zal deze dreef 60 zijn wegens vele ongelukken. net als de waterlandseweg ooit 100 was

  reageer
 • Jan

   

  @ Steven Stedenwijker: Zelfde kruispunt, ander camera standpunt. Zou idd merkwaardig zijn om de hele handel op te pakken en een kruispunt verder op weer neer te zetten?! :D

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Merkwaardig. De eerste foto/auto's staan bij een andere kruising dan die uit de tweet met ambulances.

  reageer
 • De oude wielrennert

   

  Heel dom, door rood rijden en voorlangs kruisen. Hoe dom is men dan?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert