Growshops moeten vanaf 1 maart dicht

FLEVOLAND
Growshops die in Flevoland apparatuur verkopen voor de hennepteelt moeten vanaf zondag dicht. De politie is met de winkeleigenaren in gesprek om dit aan te kondigen.

Vanaf 1 maart is er een nieuwe wet van kracht. Daardoor is niet alleen het kweken van wiet illegaal maar ook het bezitten of verkopen van de spullen voor het telen van de hennepplanten.

Growshops zijn volgens de politie een spil in het criminele netwerk en deze nieuwe wet maakt het mogelijk om het netwerk aan te pakken.

reacties (7)

 • Flevoburger

   

  Het zijn over het algemeen de mensen die zwaar in de financiële problemen zitten die thuis wiet gaan kweken. De gasten die er echt aan verdienen ( de criminele sector) blijven veelal buiten schot. Het aantal (dodelijke) slachtoffers is bij alcohol een veelvoud van het hele softdrugsgebeuren. Om maar helemaal niet te spreken over de financiële maatschappelijke kosten van het "alcohol" probleem. Zelfs in Amerika ( in de geschiedenis niet echt een voorloper op dit gebied) wordt het kweken van.... langzaam maar zeker steeds meer gelegaliseerd ( en komt daardoor beter onder controle en meer uit de criminele sfeer)

  reageer
 • rob

   

  Helemaal waar in Californië schieten de grownshops en coffeeshops als paddestoelen uit de grond, dankzij een referendum waar 55 procent mee in had gestemd. Bijna 1.600 miljard euro omzet een flink deel van de miljardenomzet vloeit via belastingen en BTW op de recreatieve wiet terug in de staatskas. En nu zijn andere Amerikaanse staten die ook aan het rekenen zijn geslagen die ook volgend jaar een referendum aangaan. De crimilanisering hier in Nederland zorgt voor slechte kwaliteit wiet, gevaarlijke situaties een erg hoge prijzen waar door het voor criminelen intressant word , wel jammer dat ons tolerante beleid in het buitenland steeds meer word over genomen en dat er hier langzamerhand een zero tolerance beleid word gevoerd

  reageer
 • Serge

   

  Kunnen ze BTW pakken op dit soort zaken, gaan ze de verkoop weer de illegale hoek in drukken. Wat een regering zeg......

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ach, dan koopt men dat wel over de grens.

  reageer
 • G.M.

   

  Lijkt me een actie berust op het feit dat de overheid straks de wietteelt gaat overnemen....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • HM

   

  Gewoon streng aanpakken en niet van dat halfzachte beleid. Het zijn criminelen die hiermee (heel veel) geld verdienen. Behandel ze dus ook als criminelen.

  reageer
 • Joost

   

  Ondertussen wordt wiet steeds legaler zeg maar overal op de wereld.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert