Werkloze jongeren getraind voor ondernemersschap

FLEVOLAND
25 werkloze jongeren uit Flevoland krijgen deze week een stoomcursus ondernemen. Ze willen bijvoorbeeld webdesigner, meubelmaker of coach worden.

De 25 worden begeleid door The New Entrepreneur. Na de stoomcursus deze week, volgen nog zes weken begeleiding, plus een financiële check door een accountant.

Na deze tijd besluiten de 25 of ze zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. De deelnemers zijn tussen de 18 en 27 jaar.

reacties (10)

 • Hans

   

  Bijnaam van de Kamer van Koophandel is "slaapkamer" Ondernemer worden is geen doel, maar een middel. Het is een verzonnen project om geld aan te verdienen, niet in het belang van de slachtoffers.

  reageer
 • Serge

   

  Ik denk dat ze flink wat subsidie hebben gehad want ze zitten in een mieters duur pand in Zwolle.

  reageer
 • Gert

   

  meer en echt drastisch bezuinigen op dit geldverslindende onzin-apparaat is de enige optie !

  reageer
 • theo

   

  niets anders te doen bij de KvK dan deze waanzin van een training "ondernemen" ? dan gewoon opdoeken !

  reageer
 • de fietser

   

  harry en peter zijn vooral bezig om zelf niet werkeloos te worden, deze 2 fop ondernemers gaan werklozen trainen? sorry maar als je in een uitkering zit en dan via deze constructie "ondernemer" wil worden. dat gaat niet vliegen, je bent al lui want je zit thuis en je bent nog luier omdat je pas in actie komt bij een cursus. en laat lui zijn nou een eigenschap zijn die ondernemers niet bezitten. dit kost de gemeenschap geld en levert uiteindelijk niets op! naja 25 man/vrouw is straks weer een illusie armer. dat is ook wat waard ;)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marijke

   

  Meubelmaker? Is daar zoveel vraag in? En coach op wat voor gebied? Een keer een standaard werkje doorlezen van hetzelfde niveau als de Flair of de Happinez? Ben je dan ook echt professioneel genoeg om complexere situaties te helpen of zet je die gewoon maar weg als "ze willen wel, als ze maar kunnen" omdat ze buiten je spoedcursusje vallen? En webdesigner worden, in enkele weken tijd, om vervolgens goedgeschoolde mensen die écht een gedegen opleiding hebben gedaan uit de markt te stoten? Hoezo, verdringing van arbeid?

  reageer
 • Dirk

   

  In 6 weken ondernemer worden? Klaargestoomd met een budget van € 200,00 bruto. Zo houden de KvK, gemeente, UWV en een aantal politiek gedreven regenten zichzelf prima in leven. Laat deze jongeren nu eens echt geholpen worden. Kijk naar de talentgroep en stop met valse hoop vestigen onder deze doelgroep.

  reageer
 • Willem

   

  Asteblieft; voldoende zzp-ers. Kost echt alleen maar geld en de mensen leven zoals eerder gezegd onder het bijstandsniveua. Ik ben het zomaar een keer eens met .\/\/.

  reageer
 • peterh

   

  net als elke ondernemer kan je jezelf voor alle bovenstaande zelfstandig verzekeren, dan moet je je tarieven aanpassen om dit te kunnen betalen net als alle ondernemers alle kosten meenemen in je kostprijs berekening. maar iedereen denkt maar ik word ZZPér en ik loop binnen. zo werkt het helaas niet.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Op naar een leven in armoede als ZZP'er, zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering, zonder pensioenopbouw. Veel uren maken en toch onder bijstandsniveau blijven. De ideale wegwerp-arbeidskrachten in de neoliberale droom van PvdA en VVD. 18 maart naar de stembus, mensen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert