Verkeersoverlast en hondenpoep grootste ergernissen

FLEVOLAND
Flevolanders ervaren veel overlast van hondenpoep, het verkeer en de verloedering van hun buurt. Dat blijkt uit de nieuwe Veiligheidsmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bijna 30 procent van de Flevolanders noemt verkeersoverlast als grootste ergernis in hun buurt. Hondenpoep is een bron van overlast voor 20 procent van de ondervraagden. Een kwart van de provinciegenoten ergert zich aan de verloedering van hun buurt.

Volgens het CBS is in de grote steden en in Zuid-Limburg de overlast van buren een grote ergernis, maar dat is in Flevoland veel minder het geval.reacties (18)

 • bb

   

  honde belasting om hoog naar 100per maand dan kunnen ze iemand inhuren om het op te ruimen

  reageer
 • bb

   

  altijd laten ze de hond bij een ander voor de deur schijten nooit bij hun zelf

  reageer
 • .\/\/.

   

  Woon al twintig jaar in Almere, nog nooit een paard in mijn wijk gezien. Honden daarentegen zeer veel. Sommige baasjes heb ik luid uit moeten veteren omdat ze hun schatje pontificaal bij mij op de stoep lieten poepen en erbij stonden of dat de normaalste zaak van de wereld was. Tsssss.........!

  reageer
 • Tom

   

  zoals in vele discussies gaat het nu ook weer over 'hondenbelasting' en dat is niet het hoofd-item van dit nieuwsbericht. Maar als je dan toch iets over de hondenbelasting wilt roepen verdiep je dan enigszins in de materie: zoek gewoon op Wikipedia naar hondenbelasting, dan weet je in ieder geval waar je het over hebt.

  reageer
 • M.H.

   

  Ook ik erger me aan hondenpoep in de wijk. Om dit op te lossen spreek ik mensen aan als ik zie dat hun hond poept op openbaar terrein en ze het niet opruimen. Vaak hoor ik dan "ik betaal toch hondenbelasting dus mag mijn hond schijten waar hij wilt", hetzelfde lezen we hier. Iedereen die motorrijtuigenbelastng betaald weet dat je je nog steeds aan de verkeersregels moet houden. Waarom denken velen dat het bij hondenbelasting anders is? De gemeente stelt deze regels echt niet voor niks op. Gelukkig zie ik ook mensen die het wel keurig opruimen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marieke

   

  Ik betaal per jaar 79 euro hondenbelasting. De gemeente doet volgens mij niets voor de honden met dat geld. Leg speciale hondenparken aan, en ruim de poep op! Waar betalen we anders voor?

  reageer
 • tibby

   

  Elke keer weer dat gezeur over honden wat te denken van katten of zelfs paarden door de wijk? Inplaats dat er iets nuttigs voor de honden wordt gedaan van de hondenbelasting en het niet als aanvul potje voor oa een nieuw fietspad word gebruikt.Afschaffen is de beste oplossing of anders ook maar katten en paarden belasting instellen..

  reageer
 • bonheur

   

  ze hebben de hard schreeuwende krijsende kinderen zeker niet in de vragenlijst gezet want die hadden het zeker gewonnen

  reageer
 • sjaak

   

  is toch gratis bemesting en als er 2000 honden zijn maal 105 dan heb je toch twee ton voor toezicht. alleen wordt het geld ook voor kattenopvang en dergelijke gebruikt en op hondenuitlaat gebieden mag je de uitwerpselen laten liggen. de honden gewoon nergens anders uitlaten

  reageer
 • Cees

   

  Hondenbelasting zou minstens verdubbeld moeten worden. Zoals de overheid iedere vervuiler belast, komt deze groep er toch wel makkelijk van af. Niet in eigen voortuin maar in openbaar groen waar kinderen spelen (zelfs rondom basisschool) wordt de behoefte gedaan en opruimen ho maar! Nee, dubbel belasten en maar eens flink beboeten als er niet opgeruimd wordt.

  reageer
 • willeMstad

   

  Inderdaad , E105,- per jaar hondenbelasting in Almere. Elders gratis. Een baas(je) laat zijn/haar hond het niet op voet/fietspad/voortuin doen, maar vele zijn meer bezig met hun smartphone dan hond. Een beetje hondenuitlater in de wijk heeft trouwens meer zicht op de veiligheid in de buurt dan de politie .Elk koppel fietsende buurtwachters kan dat wel bevestigen. Behalve ergernis dus ook een pluspuntje.

  reageer
 • Mike

   

  Ja hoor, niet opruimen omdat je al hondenbelasting betaalt. Op die hondenbelasting moet je de gemeente maar aanspreken, maar met die poep val je je medeburgers lastig. Voor de honderd euro per jaar kan de gemeente echt geen mensen aan het werk zetten die alle poep op gaan ruimen, dus dat is geen argument om je buurtgenoten maar met stront lastig te blijven vallen.

  reageer
 • Tja

   

  Inderdaad, want kattenstront in mijn tuin. Daar heb ik nou echt last van. :(

  reageer
 • bob

   

  De kop van het artikel zou eigenlijk moeten zijn: Flevoland - Verkeersoverlast en huisdierenpoep grootste ergernissen

  reageer
 • nij

   

  hondenbelasting is idd de meest onzinnige belasting die er bestaat. ik heb een hondje en betaal al jaren maar vraag ma af waar dat geld blijft.

  reageer
 • marian

   

  ik wil even reageren op hans je hebt helemaal gelijk hans ik heb zelf geen hond maar me dochters wel en 105 euro hondenbelasting per hond vind ik een hoop geld en inderdaad de gemeente doet er niet voor als ze nou de hondenbelasting afschaffen dan willen de mensen denk ik wel de poep van hun hond met zakjes oprapen en weggooien

  reageer
 • Steven stedenwijker

   

  Leuk zo'n foto erbij. Zie je ooit een hondenuitlater met plasticzakjes bij de hand? In andere gemeentes krijg je al een bekeuring als je geen zakje bij je zou hebben. De mensen hebben duidelijk geen echte zorgen. Behalve de hypotheek maar die hebben ze zelf afgesloten.

  reageer
 • Hans

   

  Ja, ik betaal in Almere €105,- per hond, maar zie dat de gemeente er niets voor terug doet. De borden in het centrum van Almere met de tekst "voor honden verboden" heb ik in de jaren allemaal zelf betaald...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert