Eigen Huis roept Urk op het matje

URK
Vereniging Eigen Huis roept de gemeente Urk op verantwoording af te leggen over de stijging van de onroerendezaakbelasting, de ozb. Het ozb-tarief voor dit jaar is bijna 14 procent gestegen ten opzichte van 2014.

Volgens Eigen Huis hebben woningbezitters vaak geen idee waarom de ozb in een jaar zo fors kan stijgen. Daarom krijgt elke gemeente die de tarieven met meer dan 10 procent heeft opgeschroefd een schriftelijk verzoek van Eigen Huis om tekst en uitleg te geven aan de inwoners.

Overigens pakken de woonlasten als geheel op Urk milder uit, omdat de gemeente de afvalstoffenheffing ongemoeid heeft gelaten. Daardoor nemen de woonlasten voor een gemiddeld gezin met 6,2 procent toe.reacties (9)

 • Jenny

   

  valt nog mee wij zitten op ruim 900

  reageer
 • japio

   

  wat lezen ze zondags ook al weer voor `gij zult niet stelen of zou dat niet voor hun gelden ? erg dit ! maar ja het zijn niet voor niets handelaren , ex tegelzetter enz die in onze raad zitten die weten wel hoe je moet bestelen van een ander !!!!!!!

  reageer
 • kramer

   

  Ja maar wij krijgen straks wel een historische plankier in de haven uit 2015. Komt allen dat zien en het geld stroomt straks binnen als dus de gemeente. Dus volgend jaar krijgt iedere Urker burger een groot geld bedrag toe,delen in de winst zeg maar.?

  reageer
 • Jasper

   

  Ik vind de bedrage gewoon weg te schandalig op Urk, en velen met mij. Heb een eigen huis en ben in mijn 1tje, totaalbedrag wat ik moet betalen is €688,00 bizar gewoon.

  reageer
 • Gerrit Baarssen

   

  De gemeenteraad was Unaniem in het verhogen van de OZB. Dus alle partijen hebben boter op hun hoofd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jenny

   

  loon verhoging moet toch ergens vandaan komen

  reageer
 • Neve

   

  De salarisverhogingen van B en W, wat ze steken zoveel tijd in hun werk, lees fotosessies bij de zoveelste bejaarde, complotten smeden tegen raadsleden, o o o wat zijn we druk. Kosten Hofmann, al die tijd die verloren is gegaan, eeuwig zonde, ach dat het nog eens zo komen te gebeuren dat het B en W tot daadwerkelijke inzicht mocht komen, dat ze in de schuld mochten komen te geraken, en met hun mannenbroeders in het reine mochten komen, nu net voor onze geliefde statenverkiezingen, want op wie zouden wij nu onze stem moeten uitbrengen?

  reageer
 • Klaas

   

  Die 30000 euro moet toch ergens vandaan komen ofniet wethouder post

  reageer
 • mop

   

  van daar gemeente moet het toch weer ergens van daan plukken bij de burgers

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert