Bewoners mogen meedenken over parken

LELYSTAD
De gemeente Lelystad gaat binnenkort in gesprek met inwoners over de zes parken in de stad.

De gemeente heeft een visie opgesteld over hoe het Stadspark, Bultpark, Woldpark, Kustpark, Voorhofpark en de Hondenkop in Lelystad-Haven er uit zouden moeten zien. Het plan is de parken de komende jaren op enkele punten in de oorspronkelijke staat terug te brengen en waar nodig uit te dunnen.

Inwoners wordt gevraagd mee te denken over de visie, terwijl zij ook als vrijwilligers welkom zijn om mee te helpen bij het onderhoud.

reacties (4)

 • Barbara

   

  Zeg gewoon wij willen dat vrijwilligers zich melden, i.p.v. al wat groen is te laten verslonzen of het erop aan te laten komen de burger er plots bij te betrekken. Feiten en ideetjes rondom een item als dit stapelen zich straks weer op en stemmen weer niet met elkaar overeen, oftewel de bomen en het bos kennen elkaar niet straks meer.

  reageer
 • Frits

   

  Laat de gemeente maar lekker doen wat ze willen. Ik wil toch zo snel mogelijk weg uit Lelystad

  reageer
 • Bart

   

  In het verleden heeft de gemeente zich weinig gelegen laten liggen aan het oordeel van bewoners, dat is nu niet veel beter waarschijnlijk. Het komt er op neer dat er nog meer kaalslag gepleegd wordt, alleen wordt het handje bewoners dat wel durft te reageren nu als legitimatie gebruikt om nog meer groen weg te bezuinigen....

  reageer
 • Dirk

   

  Ik kan mij een levendige discussie over het Bultpark herinneren in het verleden. Dat het college zich destijds slecht had voorbereid heeft toen tot heftige discussies geleid. Die ervaringen zijn rijk negatief, helaas. Als bewoner dicht op dit proces zitten is meer dan belangrijk!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert