Fiscus neemt 54 voertuigen in beslag

ALMERE
De Belastingdienst heeft bij een grote controle in Almere Buiten 54 voertuigen in beslag genomen. Daarnaast is er door verschillende gecontroleerde bestuurders een belastingschuld van in totaal 15.000 euro betaald. Dat meldt de politie.

De politie heeft 51 keer een bekeuring uitgeschreven voor verschillende zaken. Een persoon is aangehouden voor het beledigen van agenten.

Een andere bestuurder is gearresteerd omdat hij te veel drank op had. Daarnaast is er iemand aangehouden in verband met overtreding van de Opiumwet.

reacties (30)

 • Waterwijker

   

  Nu komt de aap uit de mouw. Je begrijpt dus niet dat het geldgebrek van Nederland in Nederland zelf wordt veroorzaakt. Door dikke portemonnees die maar een doel hebben: nog dikker worden op kosten van de gewone Nederlander. En de gewone Nederlander met succes wijsmaken dat het allemaal komt door "buitenlanders", maakt niet uit waar ze wonen desnoods in Griekenland, zoals nu blijkt. Ben je wel erg dom als je daar in trapt. Dat er arme mensen in Nederland zijn heeft niets te maken met "buitenlanders" maar alles met het bewust saboteren van eerlijke verdeling door duistere politieke krachten. En daar horen ook de diverse "buitenlandhaters" bij. Die zijn al helemaal niet te vertrouwen.

  reageer
 • Waterwijker

   

  En dat begrijp je dan weer wel. Toch raar.

  reageer
 • Flevoburger

   

  en gelukkig groeien er maar weinig tot bijna geen kinderen in Lelystad onder de armoede grens op, want we hebben het allemaal heel goed toch.....

  reageer
 • Flevoburger

   

  Helemaal gelijk joh, dat de Grieken " undercover" toeristen inzetten om belastingfraude op te sporen is natuurlijk ook gewoon roddelpraat.

  reageer
 • Waterwijker

   

  Zoals gezegd, als je het niet snapt, laat dat dan niet hier zo blijken. Zulke ongefundeerde roddelpraat moet blijven waar die thuishoort, op verjaarsfeestjes waar het ene na het andere sterke verhaal op verongelijkte toon wordt verteld. Want o, o, wat heeft de sjaggerijnige nederlander het toch slecht. En wat heerlijk is het toch altijd weer om anderen daarvan de schuld te kunnen geven en mekaar daarmee nog eens lekker op te hitsen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevoburger

   

  Dat is dan weer zo'n lekkere VVD reactie..... Nee natuurlijk wordt dat pensioen niet rechtstreeks van ons geld betaald. Vergeet echter niet dat onze pensioen leeftijd is verhoogd ( en nu de premies verlaagd = meer loonbelasting voor de roverheid) Nl bezuinigd zit kapot, betaald flink richting de EU en die EU betaald weer flink richting Griekenland. Die hun zaken NIET op orde hebben.

  reageer
 • Andree

   

  Het pensioen van grieken wordt niet door Nederlanders betaald. Beter niet reageren als dat soort financiën u boven de pet gaan.

  reageer
 • bromsnor

   

  U had zelf de kentekens kunnen vastleggen en daarna de politie kunnen inlichten. Is dat nou zo moeilijk? EN vrijwel zeker kennen ze die auto's en bestuurders al.

  reageer
 • Ton

   

  Misschien wordt het tijd dat u zich eens beter laat informeren over de taakverdeling bij de politie. Het is makkelijk vanaf de zijlijn iets ongenuanceerd te roepen. Fijn en veilig weekend.

  reageer
 • Bas B.

   

  W. een inbraak is zeker belangrijker dan het van de weg halen van 54 bestuurders, deze bestuurders hebben een openstaande schuld bij de belastingdienst, het gaat hier niet om vergrijpen waarbij emotionele schade naast de financiele schade komt. Ik ben het in deze totaal met Jeroen eens, de criminaliteit in onze stad heeft totaal geen prioriteit, criminelen kunnen hier zowat hun gang gaan, het is echt te zot voor woorden! Annemarie jorritsma wake up!!!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Bij inbeslagname maakt het te vorderen bedrag niet uit: hoog of laag, je moet meteen afrekenen anders mag je verder lopen. Daarbij gaat het niet om alleen voertuigen uit Almere. Er zijn ook voertuigen van de A6 geplukt. En als je als 60 plussers aan het werk bent en van ook jouw belastinggeld het pensioen van de 60 jarige Griek wordt betaald heb je alle recht om te janken.

  reageer
 • Jeroen

   

  Een auto word al in beslag genomen, wanneer je niet direct je openstaande belastingschuld kunt betalen. Of die schuld nou 50,- of 5000,- is maakt daarin geen verschil. Ik jank inderdaad dat ik zoveel betaal, omdat het belastinggeld word misbruikt voor iets waar een andere beroepsgroep voor bestaat, namelijk de gerechtsdeurwaarders.

  reageer
 • Jeroen

   

  Neen, wat ik bedoel, is dat de ca 200 inbraken, de ca 30 straatroven, de ca 25 overvallen en de ca 20 mishandelingen die jaarlijks plaatsvinden, en waar maar een zeer klein gedeelte van word opgelost, vanwege het tekort aan mankracht, een stuk meer onveiligheid veroorzaakt dan de mensen die hun belasting te laat of niet betalen. Voor het innen van belastingschulden zijn gerechtsdeurwaarders in het leven geroepen. Is dat nou echt zo moeilijk te begrijpen? Almere gaat ten onder aan criminaliteit, maar er word tot nu toe vrij weinig aan gedaan. Ze vinden het belangrijker om geld binnen te harken, dan de onveiligheid die er heerst weg te nemen.

  reageer
 • Mowikan

   

  Blijkbaar vind er zoveel belasting ontduiking plaats in Almere dat het zin heeft om dit te doen. En alle zuurpruimen kunnen van alles vinden maar een auto neemt men niet zomaar in beslag dan heb je serieuze schulden. Daarnaast hebben we het over 54 auto's dat zijn enorme hoeveelheden in een stad van nog geen 200.000inwoners. Vergeet ook even niet wat een ander niet afdraagt mag u bijleggen. Ja ga maar alvast janken dat je al zoveel betaald....

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je bedoelt eigenlijk dat een inbraak bij jou belangrijker is dan 54 bestuurders van de weg halen. 54! geen twee of drie, nee: 54! begrijp me niet verkeerd: inbraken zijn ontzettend vervelend, maar ergens is je gevoel voor proportie aangetast.

  reageer
 • idd

   

  en in almere stikt t van die gastjes die te 'moe' zijn om te werken maar wel dezelfde autos rijden als directeuren van grote bedrijven. blijf dat toch vreemd vinden

  reageer
 • willeMstad

   

  Ik kom meermaals tegen, dat je daar Justitieel incassobureaus voor hebt. Laat het nou vaak het geval zijn, dat de werkelijke verblijfplaats onbekend is bij sommige van die lui of ze gebruiken katvangers. Volgende week is de Muziekdreef aan de beurt, gok ik zo. Ga ik gewoon 5 min. eerder van huis. Nog genoeg foute figuren op de weg ,die elke regel aan hun laars lappen.

  reageer
 • Lillian

   

  Wat een machtsvertoon!

  reageer
 • kassa

   

  Ben het met Jeroen eens, je moet als je in almere buiten wil winkelen 1/2uur extra inplannen voor controle, je struikelt de laatste tijd over de agenten die op de meest onlogische en verkeers onveilige plek staan te controleren, alles onder de noemer voor een veiliger almere. pfff zo lust ik er nog wel een paar. Kom gewoon eens in de buurt ipv met je auto erdoor rijden onderweg naar een volgende controle.

  reageer
 • Jeroen

   

  Mijn huurhuis is in tegenstelling tot andere huurhuizen beveiligd met veiligheidsbeslag en na de eerste inbraak ook met veiligheidsstrips. Helaas hebben ze de laatste 2 keer me raam ingegooid, waar weinig tegen te doen is. Inmiddels hangt er een camera die het betreffende raam in de gaten houd. Kortom, ik ben bijna 1000,- verder om mijn sociale huurwoning te beveiligen, omdat de politie het kennelijk drukker heeft met het incasseren van belasting. Tsja, het is maar waar je je prioriteiten legt.

  reageer
 • Undertaker

   

  Waarom hebben we dan nog Incasso Bureaus? DIt heeft 0,niks met veiligheid te maken. Toen er op het noordeinde een plofkraak kwamen ze met zovelen want geld van grote corporatie is weg, als er bij je ingebroken word is het doen van alleen al een aangifte een groot probleem. De politie is er al lang niet meer voor de veiligheid, de politie is een 2erangs belasting medewerker puur om geld binnen te halen.

  reageer
 • Jeroen

   

  deze 54 auto's zijn in beslag genomen voor de belastingdienst. Dat heeft dus werkelijkwaar helemaal niets met veiligheid te maken. Dat ze af en toe zo een grote controle houden, daar kan ik nog wel begrip voor hebben, maar er zijn er de afgelopen 4 weken minimaal 4 geweest, en dat zijn alleen de controles waar ik wat van gehoord heb. Ervan uitgaande dat ik niet alles hoor, zullen er dus een stuk meer controles geweest zijn. Helemaal geen probleem, maar pas wanneer de veiligheid op orde is, en dat is verre van het geval.

  reageer
 • Buitenaar

   

  Misschien moet je eens investeren in een betere beveilliging van je huis. De schade en politie tijd van de laatste 2 inbraken hadden dan voorkomen kunnen worden. Ten tweede zijn deze controles goed om belastingonduikers en overtreders (51 bekeuringen + 54 autos in beslag) op te sporen. We leven niet in land waar dit soort mensen een vrijbrief hebben voor deze zaken. Wat de trajectcontroles er mee van doen hebben snap ik niet. Is ook een non argument.

  reageer
 • john

   

  laatst stond ik op station weesp (voor mn werk) stopte er een Mercedes van rond de 100.000 euro, met 2 middenlandse zee types van net in de 20, even later kwam er een peperdure golf aanscheuren, ja echt met gillende banden, ze stonden naast elkaar, er werdt wat over en weer gegeven en weg waren ze weer. Is het nou zo moeilijk voor de politie om gewoon jonge gasten in dure auto's aan te houden, vragen; van wie is die auto? wat voor werk doe je? even kort onderzoekje, of is dit wettelijk helemaal dichtgespijkert? als je die statusauto's wegneemt, dan pak je ze precies op de juiste plek en gaat ander opkomend tuig niet denken, hee ik wil ook zo'n bak, maar wel op de makkelijke manier.

  reageer
 • Frans

   

  Beetje denigrerende reactie, Jeroen. Er zijn ook 54 auto's in beslag genomen, met een veelvoud aan waarde van 15 mille, mag je veronderstellen. Dat is iets anders dan 'beschikbare uren verpesten'. Dat je baalt van drie inbraken op rij begrijp ik wel. Je vraag 'voor wie oom agent tegenwoordig aan het werk is' is nogal azijnerig.

  reageer
 • Jeroen

   

  Wow, wel 15.000 euro geïnd. En hoeveel heeft het machtsvertoon gekost? Inderdaad, een veelvoud daarvan. Begrijp me niet verkeerd, ik was tot voor kort een groot voorstander van dit soort controles, maar sinds er het afgelopen jaar 3x is ingebroken bij me, er iedere keer binnen 4 weken een brief op de mat lag dat het onderzoek afgerond was, en ze het toch weten te presteren om de beschikbare uren weten te verpesten met het ophalen welgeteld 15.000 Euro, ben ik er helemaal klaar mee. Ik vraag me af voor wie oom agent tegenwoordig aan het werk is. Voor de veiligheid van de burger, of om de tekorten op te lossen die ontstaan zijn door het niet werken van de trajectcontroles.

  reageer
 • Andreee

   

  Zulke controles mogen ze wel vaker doen. Gewoon een kentekenscan op een A6 viaduct en bij Haven even naar de Steiger afvoeren. Half uitkeringtrekkend Amsterdam woont tegenwoordig in Buiten. Niettemin is 54 voor de Belastingdienst wel erg veel. Allemaal wegenbelasting of zijn er ook nog grotere vorderingen?

  reageer
 • Buitenaar

   

  Prima actie. Top!

  reageer
 • Klaas

   

  Mooi zo, zouden ze vaker moeten doen. Wordt het alleen maar beter van.

  reageer
 • Kees

   

  Goed bezig

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert