Meerdere branden in Almere Haven

ALMERE
In Almere Haven zijn donderdagavond op verschillende plekken brandjes geweest. Het is nog niet duidelijk of er verband is tussen de verschillende branden. Rond 23.00 uur brandde een personenauto uit, die op een oprit stond aan het Hartenveld. De brandweer wist het vuur vrij snel te blussen en wist te voorkomen dat de naastgelegen woning vlam vatte.

Rond middernacht stonden op de Schoolwerf twee afvalcontainers in brand. Het vuur sloeg over naar een bestelbus en een andere auto. Kort daarna was er ook een containerbrand in de Rozenwerf.

De politie houdt er rekening mee dat er sprake is van brandstichting, maar weet nog niet of de verschillende branden door dezelfde persoon zijn aangestoken. De politie houdt een buurtonderzoek.

reacties (8)

 • Nico

   

  In dienst heb ik een keer het plezier mogen smaken van een spontaan afgaande poederblusser in de auto. Onze longen raakten danig overstuur. Niet lang daarna ben ik volledig arbeidsongeschikt verklaard. En de toch al niet zo betrouwbare Laro werd helemaal onvoorspelbaar. Sindsdien komt er bij mij absoluut geen gifbom in dezelfde ruimte waar ik ben. Maar het zal ongetwijfeld een brand blussen. De geredde auto kan je echter toch weggooien. Kan je hem beter later doorbranden, levert minder stress op met de verzekering.

  reageer
 • Brandman

   

  Mensen zouden gewoon een 6kg brandblusser in huis hebben moeten hangen. Het probleem hier zal wel zijn om wakker te zijn of worden en de brand op te merken.

  reageer
 • Andree

   

  Auto's vliegen bij tijd en wijle gewoon vanzelf in brand. Vooral die moderne met veel electronica.

  reageer
 • monique

   

  He ron bedankt voor je reactie maar het was 3 minuten voor 12 om die tijd liggen mensen te slapen, maar voor jou informatie het was mijn auto die er naast stond en ik heb een hele hoop schade door een stel maloten En bovendien de parkeerplaats ligt toch al gauw een 150 meter van mijn huis dus hoezo sneller met je brandblusser.

  reageer
 • ok

   

  deze reactie raakt kant noch wal. heeft u brandmelders in de auto? u blijft de hele avond en nacht kijken of uw auto niet in brand wordt gestoken? enig idee hoeveel tijd er nodig is om een auto total loss te krijgen met vuur? nou das niet veel dus ben je gauw te laat als t op blussen aankomt

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nico

   

  Naar mijn weten hebben we eerder zo'n malloot gehad in Haven. Is die weer van het padje af?

  reageer
 • ron

   

  de meeste mensen hebben toch wel een brandblusser in de auto; kom je in een woonwijk toch al snel tot het blussen lijkt me. of heeft niemand daar aan gedacht even snel bij iedereen aan te bellen?

  reageer
 • Frieda

   

  Ook hier op schoolwerf twee auto's uitgebrand.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert