Eis 16 en 14 jaar cel voor gangsterduo

LELYSTAD
Het Openbaar Ministerie heeft 16 en 14 jaar celstraf geëist tegen het criminele duo dat onder meer een vrouw uit Meppel heeft ontvoerd en heeft achtergelaten in een bos bij Lelystad. Het tweetal pleegde een jaar geleden een reeks gewelddadige inbraken in het noorden en oosten van Nederland. Daarbij werden mensen vastgebonden, neergeschoten en ontvoerd.

De vrouw die in de Oostvaardersplassen werd gevonden, werd in haar eigen huis twee keer neergestoken. Haar grote bloedvaten werden net niet geraakt. De overvallers voelden meerdere keren aan haar halsslagader en zeiden dat de vrouw het niet zou redden. Ze werd ook op haar hoofd geslagen met een kookpan en in een kast opgesloten. Ondertussen at het duo al het voedsel in haar huis op, trok haar kleding aan en deed haar make-up op. Het slachtoffer werd uiteindelijk in haar eigen auto gestopt en in de Oostvaardersplassen gedumpt. Een boswachter vond haar. De vrouw was ijskoud, bebloed en had tape om haar hoofd.

Het Openbaar Ministerie heeft geen tbs geëist omdat de verdachten geen psychische stoornis zouden hebben. De officier van justitie wil zekerheid dat de schadevergoedingen worden uitgekeerd aan de slachtoffers. Als de verdachten niet betalen wordt het geld voorgeschoten uit een speciaal fonds. Voor de vrouw uit Meppel werd een schadevergoeding van 25.000 euro geëist. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

De advocaat van het gewelddadige stel heeft vrijspraak gevraagd voor de poging tot doodslag op de Meppelse. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

reacties (3)

 • willem

   

  Waarom zoveel juridische stappen breng deze mensen bij mij

  reageer
 • sjonny

   

  Maar wel in een luxe cel toch??

  reageer
 • lachwekkend

   

  hier had minimaal 30 Jaar op zijn plaats geweest. gezien de angst die in de samenleving is gebracht. onee.. ik heb het nu over terrorisme.. of ja dan klopt het wel. Ze hebben die vrouw immers geterroriseerd voor een korte periode!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert