Gezinnen met verblijfsvergunning duur uit

ALMERE
Asielzoekers die in 2014 een verblijfsvergunning kregen en in Almere kwamen te wonen, waren duur uit. Dat blijkt uit antwoorden op schriftelijke vragen van de PvdA.

De partij wilde van het college onder meer weten hoeveel vergunninghouders een betaalbare woning kregen toegewezen. Vergunninghouders zijn asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen en verhuizen vanuit het opvangcentrum naar een eigen woonruimte.

In 2014 waren er 45 huishoudens die in Almere een woonplek kregen toegewezen. Daarvan kregen 15 huishoudens een woning boven de zogenoemde aftoppingsgrens. Boven deze grens krijgen huurders geen huurtoeslag meer. Vooral meerpersoonshuishoudens waren duur uit. Van de 20 meerpersoonshuishoudens, kregen er zes een betaalbare woning toegewezen.

Het college laat verder in de reactie aan de PvdA weten dat er op het moment afspraken worden gemaakt met de corporaties over het aandeel betaalbare woningen en het totale aanbod van sociale huurwoningen. In de toekomst hoopt de gemeente dat het aanbod een afspiegeling is van de vraag naar betaalbare huurwoningen.

reacties (10)

 • .\/\/.

   

  Jij zou hetzelfde doen. Let op: het gaat hier om mensen. Mensen.

  reageer
 • Jan

   

  Wat is er mis met goed beargumenteerde bezwaren? Of blijf je doof en blind voor alle gelukszoekers die hier komen met duurbetaalde reisjes?

  reageer
 • ik

   

  ik ben ook duur uit! Ben 'asielzoeker' in mijn eigen land wegens huiselijk geweld en krijg geen prio in huisvesting! Er is geen noodbeleid! Dus een bypass via particuliere verhuur! Veel te duur!

  reageer
 • Aloysius

   

  Misplaatste afgunst en vooroordelen in onwetendheid. Inderdaad schaamte voor de eersterangs autochtoon die zoveel te kort komt...

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nou, zo te lezen zal de asielzoeker door de jaloerse autochtonen tot in de eeuwigheid als een tweederangs mens worden beschouwd. Ik schaam mij diep.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bram

   

  Hoe zieliger de asielzoeker word gevonden,hoe meer mijn tolerantie daalt.

  reageer
 • mkb'ers

   

  nog even dan zijn wij Nederlanders ook arm dan is alles weggegeven aan andere in plaats aan de bevolking die hard moet werken. Oh wacht onze banen worden ook al weggegeven aan goedkopere krachten. kortom wij mogen niet klagen

  reageer
 • Dnz.

   

  Nou, kom maar op, wie vindt het allemaal zo oneerlijk? Asielzoekers krijgen toch van alles, zijn hier in luilekkerland en trauma's? Valt wel mee... Ik ben toch ook slachtoffer? Wat kan ik nou kopen van mijn uitkering? Ik...ik...ik....

  reageer
 • frits

   

  een kul verhaal dit ze krijgen uitkeringen toeslagen allemaal voor noppes de sociale dienst richt het huis in . dat noemen ze duur uit nou een ding is zeker de gene die duur uit zijn , zijn de hard werkende inwoners die nergens recht op hebben hier .

  reageer
 • Sjors

   

  Hoezo zijn ze duur uit, alsof een asielzoeker per definitie straatarm is. Een reisje Syrië Nederland met het gezin kost tussen de 40 en 60 duizend euro. Dit zijn dus mensen die een goed inkomen hebben genoten in het thuisland en daar als welgesteld worden beschouwd. Een arme sloeber die komt in Syrië misschien 5 kilometer van huis en dan is zijn geld alweer op.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert