Waterschade in theaterzaal Meerpaal door sprinklers

DRONTEN
Waterschade in de grote theaterzaal van De Meerpaal in Dronten. Rond acht uur zondagochtend gingen de sprinklers aan vanwege rookontwikkeling in het gebouw. Waar die rook vandaan kwam is nog onduidelijk.

Volgens een medewerker van De Meerpaal stond het podium blank, net als de theaterzaal en de artiestenfoyers. De brandweer heeft het meeste water zondagochtend kunnen wegpompen.

Later deze week wordt duidelijk of de geplande voorstellingen van bijvoorbeeld Huub Stapel in de grote theater kunnen doorgaan.

reacties (5)

 • Dirk Zaa

   

  Slim, in een theater afgaan op rookmelders. Alsof er nooit rook gemaakt wordt in toneelacts.

  reageer
 • Dirk zaa

   

  Dat is zo te merken inderdaad veel beter. De schade is niet te overzien.

  reageer
 • tineke

   

  het is een deluge blus/sprinklerinstallatie ....... een open sprinklernet met een gesloten waterklep en de waterklep opent na het in alarm komen van 2 melders dmv rook en/of temperatuur . na het openen van de klep zal het water gelijktijdig uit alle gemonteerde sprinklers spuiten.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Een beetje onwaarschijnlijk. Sprinklers gaan alleen sproeien wanneer ze verhit worden boven een bepaalde temperatuur. Daarbij sproeien alleen die verhit zijn en niet een hele zaal. Zoals men vaak doet alsof in de film. Er is ook geen centrale knop zoals in de film. Er is alleen een kraan voor waterdruk ja of nee en die staat altijd open/aan.

  reageer
 • Robert

   

  Apart, altijd gedacht dat sprinklers reageren op hitte/vuur ipv rook. En dat ze selectief reageren en niet allemaal tegelijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert