D66 en PVV hekelen uitspraken CdK Verbeek

FLEVOLAND
D66 en de PVV bekritiseren Commissaris van de Koning Leen Verbeek vanwege zijn uitspraken in het programma Over Flevoland Gesproken bij Omroep Flevoland.

Daarin zei Verbeek dat er de afgelopen periode een uitzonderlijk goed college van Gedeputeerde Staten heeft gezeten, en dat het belangrijk is dat het ingezette beleid wordt voortgezet.

D66 is het daar niet mee eens omdat onder dit college de werkloosheid fors is gestegen. De PVV noemt het huidige college een stel brekebenen. Dit omdat de gedeputeerden hun functie hebben neergelegd na het debacle Oostvaarderswold, maar daarna bijna allemaal weer terugkeerden in hun oude functie.

Lees hier meer over de verkiezingen in Flevoland.

reacties (6)

 • George

   

  grote prutsers zijn het die kicken op macht en aanzien zonder enige kennis van zaken (praktijk)

  reageer
 • frits

   

  Verbeek moet bij WC Eend gaan werken. Wij van GS adviseren deze GS. Met deze uitspraak kan hij dus ook niet meer met goed fatsoen deelnemen aan een nieuw samengesteld GS. Prima dat D66 en de PVV dat vast duidelijk maken.

  reageer
 • Kaya

   

  Het is aan de kiezers om te bepalen of zij willen dat bepaalde zaken worden uitgevoerd door te stemmen op partijen die daar voor of tegen zijn. De coalitie die daar uitkomt zal daar dan mee aan de slag moeten en niet klakkeloos op dezelfde weg door gaan als het huidige college. Met zaken als de floriade en lelystad airport wil de huidige gedeputeerde zijn eigen zin doordrijven en luistert niet naar de wensen en geluiden van anderen. Slechte zaak is dat.

  reageer
 • KC

   

  De werkloosheid is een landelijk probleem en D66 steunt steeds de huidige regering. De PVV heeft het weer bij het verkeerde eind. Er is wel degelijk een gedeputeerde weggestuurd mbt Oostvaarderswold. Dus heren hou je aan de feiten en geen verkiezingsretoriek. Financieel is de provincie gezond en hebben ze de wachtlijsten in de jeugdzorg weggewerkt. Flevoland heeft de laagste opcenten op de wegenbelasting in Nederland. Dit zijn een maar een paar punten. Ga ergens anders wonen. .

  reageer
 • Dirk

   

  Ik denk dat de heer Verbeek de beste bedoelingen heeft. Er zijn ook goede dossiers geweest. Dat de heer Verbeek lid is van de PvdA doet niet ter zake in dit dossier, wel jammer overigens!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Raymond

   

  De Heer Verbeek bemoeit zich steeds meer met de provinciale en lokale politiek. Waarschijnlijk leeft hij in de zichzelf overschattende veronderstelling, dat hier behoefte aan is of dat dit invloed zou hebben. Dit soort PvdA regenten hebben zoals wordt aangetoond in de polls hun tijd echt gehad. Het zou daarom een goed begin van vernieuwing zijn deze persoon zo snel mogelijk te vervangen. Er zijn al teveel van dit soort zichzelf belangrijk vindende figuren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert