'Sport- en vrijetijdswinkels slechts een voorbeeld'

ALMERE
De Raad van State heeft zich maandag gebogen over het toekomstige Retailpark in Almere Poort. Drie vastgoedpartijen uit Almere Buiten hebben daar nog steeds bezwaar tegen en willen dat de rechter de bouw verbiedt.

Het bezwaar komt onder andere van de eigenaar van Doemere. Die vreest dat de winkels daar veel concurrentie gaan ondervinden van het Retailpark. Gedacht werd dat alleen winkels op het gebied van 'sport en vrije tijd' in het Retailpark mochten komen. Later bleek dat meer was toegestaan.

Winkeliers in het Stadshart die protesteerden wist de gemeente tevreden te stellen. Dit door een nieuwe lijst met toegestane winkeltypes op te maken. Maar de eigenaar van Doemere in Almere Buiten vindt die lijst nog steeds te breed.

De advocaat van de gemeente gaf aan dat het noemen van 'sport en vrije tijd' als winkeltypes slechts een voorbeeld is geweest. Het zou nooit keihard zijn vastgelegd.

De Raad van State doet binnen twee weken uitspraak.

reacties (2)

 • Andree

   

  Hoeveel mensen uit Stad, Haven of Poort gaan ooit nog naar Doemere of Almere-Buiten.

  reageer
 • Jos

   

  Doemere kies eieren voor je geld doek je afgeschreven tent in Almere-Buiten op en ontwikkel het als een fantastisch gelegen woningbouwlocatie. Investeer in Poort, goed ontsloten langs de A6. Toon ondernemerschap; het kan gelukkig nog in Almere.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert