Mansveld geeft aftrap van afvalproject voor flatbewoners

ALMERE
Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu heeft in Almere een project om afval te scheiden in de hoogbouw afgetrapt. Naast Almere doen ook Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam mee aan het project.

Een voorbeeld van wat er uit het project moet komen, is in Almere al in gebruik genomen. Daar zijn zogenaamde 'afvalboeien' geplaatst, waarin flatbewoners hun groente- en fruitafval kwijt kunnen. Dat zijn metershoge afvalbakken die je ook tegenkomt op parkeerplaatsen langs de autoweg. Almere wil in 2020 gemiddeld 50 kilo restafval per persoon per jaar overhouden. Dat is nu ongeveer 226 kilo.

Voor een flatbewoner is het minder gemakkelijk zijn afval te scheiden dan voor iemand die in een rijtjeshuis woont. Dit omdat er op de meeste balkons te weinig ruimte is om verschillende afvalbakken neer te zetten.

Foto: @meindersma via Twitter

reacties (6)

 • Hannes

   

  Dan ook maar voor de rijtjeshuisen, dan zijn we het asociale aanzicht in de voortuinen ook kwijt. Geeft zeker voor Almere een beter aanzicht.

  reageer
 • Zolang u geen afvalscheiding doet zal de afvalstofheffing ook niet naar beneden gaan, dit komt puur om dat er meer verwerkingskosten zijn . Gft kost minder om te verwerken restafval kost het dubbele. dus blijf vooral niet scheiden dan gaan de kosten zekers niet naar beneden. ga je wel scheiden ( en als de rest van de mensen die dat nog niet doen) ook gaan doen gaan de afvalstofheffing ook naar beneden.

  reageer
 • Jos

   

  Als Frits maar vooraan kan staan. Handen uit je zakken!

  reageer
 • almere

   

  zo als nu gaat het dus nergens over ik trap dit projectje ook af weg er mee dus en boeien liggen in het water niet opde straat ik ga pas afval scheiden als de afvalstoffen heffing gehalveerd wordt ik het scheiden en er nog voor betalen ook nou vergeet het maar

  reageer
 • ron

   

  buiten de beperkte ruimte die een balkon beidt, daar dient een balkon niet voor daar wil je kunnen zitten. je gaat toch niet naast je vuilnis zitten.. lijkt me goed plan en snap ik - met dit artikel - niet wat het voorstelt. ik ben me niet bewust dat ik wel eens een metershoge afvalbak heb gezien.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Max

   

  Waar kijkt Frits naar op die foto hierboven? Hahahaha.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert