"Toch betalen voor aanvraag terrasvergunning"

ALMERE
Ondernemers moeten waarschijnlijk vanaf 2016 toch gaan betalen voor een vergunning voor een terras of uitstalling in Almere. Sinds afgelopen jaar zijn er geen kosten voor een aanvraag voor zo'n vergunning. Een wens van de gemeenteraad. Die wilde dat de terrasvergunning zou verdwijnen, net als de belasting die ondernemers betalen voor de grond waarop het terras staat. De zogenoemde precario.

Het college van b en w heeft nu spijt dat ze gehoor heeft gegeven aan de motie want er is een gat in de begroting van 12.000 euro. Het kost de gemeente wel geld om de aanvraag in behandeling te nemen.

Het college presenteert nu drie alternatieven en spreekt de voorkeur uit voor de oplossing dat ondernemers gewoon weer gaan betalen voor het aanvragen van de vergunning. Het afschaffen van de precario blijft wel in stand.

reacties (5)

 • ron

   

  RAY, mee eens. kijken wat al dat gepraat kost over dergelijke regelingen als je dat zou toerekenen aan het onderwerp. 12.000 euri waar hebben we het over het innen en betalen kost de ambtenaren en de ondernemers tezamen al bijna meer.

  reageer
 • Ray

   

  Ik ben al ongeveer 16 jaar horeca ondernemer met een terras in Almere. Werkelijk waar in al die tijd veranderde iedere keer de mannier van aanvragen cq voorwaarde. Eerst vroeg je een vergunning aan en dan betaalde je alleen precario. Daarna moest je ieder jaar weer een nieuwe vergunning aanvragen. ongeveer bij iedere college wisseling veranderde de vergunningsvoorwaarde. Dat is nou precies het grote probleem van de Gemeente, iedere 4 jaar een nieuwe club (althans zelfde club andere verhouding) met iedere keer weer een andere koers! Beleid maken duurt in praktijk veel te lang en daardoor wordt visie en beleid iedere keer weer ingehaald door verkiezingen! Want voor je het weet zit er weer een nieuwe club en die denkt er net weer anders over...

  reageer
 • Tom

   

  hahahahahahaha! Je mag al blij zijn als de kosten gedekt worden door de inkomsten. Hoe kom je toch aan dit soort flauwekul?

  reageer
 • Typisch

   

  Ok dus we gaan het weer moeilijker maken voor ondernemers, waardoor er straks weer panden leeg komen te staan. Maar we gaan wel 37.500(!!) euro uitgeven aan een KONIJN?! Lekker bezig weer, Almere!

  reageer
 • Dhr BB

   

  de gemeente int genoeg geld door die gekapte bomen die ze verkopen dus vullen ze daar maar hun gat mee in de begroting ohh nee ze moeten eerst nog hun eigen zakken vullen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert