Water, Wonen en Natuur favoriet onder scholieren

FLEVOLAND
Als het aan de Flevolandse scholieren ligt, zou Water, Wonen en Natuur met vier zetels de grootste partij worden in het Waterschap Zuiderzeeland. Werk aan Water Flevoland en de VVD zijn met beide drie zetels ook populair onder de leerlingen.

Dit werd vrijdagmiddag bekendgemaakt op de uitslagenmiddag op het ROC Friese Poort. Deze middag waren er ook debatten tussen de partijen en de scholieren.

Van 9 tot en met 12 maart stemden zo'n 1.500 leerlingen uit Flevoland voor de Waterschapsverkiezingen. Dit zijn de zogenaamde schaduwverkiezingen. De echte verkiezingen zijn namelijk op 18 maart.

reacties (6)

 • Menno

   

  Ik had het uit het verkiezingsprogramma waar zeer positief over hengelaars wordt gesproken. Vergelijking met de vlinderstichting gaat niet op, die vangen geen dieren met haken om ze vervolgens gewond terug te gooien. Dan heb ik het nog niet eens over de rommel die ik vrijwel dagelijks tegen kom van vissers.

  reageer
 • Kaya

   

  Geen steun aan hengelaars? In het kieskompas is deze partij het eens met de stelling dat het waterschap geld moet uittrekken voor de aanleg van vissteigers voor hengelaars. Dat is wel degelijk steun dus.

  reageer
 • Jan

   

  Er is geen sprake van "steun aan hengelaars", maar omgekeerd; Sportvisserij Nederland herkent zich in de doelstellingen van Water Natuurlijk en in Zuiderzeeland is dat Water, Wonen en Natuur. Dit enkel en alleen vanwege de doelstellingen waar WWN voor staat in het waterbeheer ook als goed ervaren worden voor de visstand en de sportvisserij. Zo spreekt bijv. ook landelijk de Vlinderstichting zich uit voor Water Natuurlijk/WWN omdat doelstellingen t.a.v. ecologisch dijkbeheer goed zijn voor de leefcondities van vlinders. Kortom een partij met een breed scala aan doelstellingen o.a. gericht op duurzaamheid.

  reageer
 • Menno

   

  Ik zoek geen argument om niet te gaan stemmen, ik wil namelijk wel stemmen maar ben fel tegen de steun aan hengelaars.

  reageer
 • Jan

   

  En welke partij krijgt dan wel uw stem? Alle overige partijen zijn ook voor de hengelsport. Bijzonder om te zien hoe vaak mensen 1 argument zoeken om niet te hoeven gaan stemmen. Kijk eens naar het geheel van een partij en hun behaalde resultaten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Menno

   

  Jammer dat deze partij ook voor de hengelsport is, anders zouden ze mijn stem krijgen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert